Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Τυροπιτένια ρολίνια ...διαφορετικά!


υλικά
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα (200 ml)
μισό φλιτζάνι ξινόγαλα ή γιαούρτι αριαωμένο με νερό
Ελαφρώς λιγότερο από 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (150 ml)
1 1/2  κουταλίες ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά
αλεύρι όσο πάρει

Για την γέμιση
τυρί
μαιντανός
Ελαιόλαδο

Για την επάλειψη
1 κρόκο αυγού

Οδηγίες
Σε ένα μπόλ βάζουμε το γάλα χλιαρό, την μαγιά και την ζάχαρη.
Αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Βάζούμε αλευρι σιγά-σιγά λίγο κάθε φορά και
συμπληρώνουμε το αλάτι ,το ξινόγαλα, και το ελαιόλαδο.Ρίχνουμε αλευρι και ζυμώνουμε!
Θέλουμε μια ζύμη ελαστική να μην κολλάει στα χέρια!

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι  σε ορθογώνιο φύλλο , τοποθετούμε την γέμιση .Κλείνουμε σε ρολό!  Κάνουμε το ιδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης. Βάζουμε τα ρολα μας για λίγο στο ψυγείο.

Βγάζουμε απο το ψυγειο κια σε ένα ταψί στρωμμένο  με λαδόκολλα βάζουμε τα ρολάκια μας
Με ένα κοφτερο μαχαιρι κανουμε χαρακιές σε κάθε ρολάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμους μέχρι να ροδίσουν.

Με τα ίδια υλικά ζύμης τυροπιτάκια σε άλλα σχήματα


 Τυροπιτάκια καρδιές και τυροπιτάκια λουλούδια!

πηγή και φώτο από εδώ disalce.com








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!