Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

Πως να κάνουμε Μίνι Τάρτες Ντομάτας και Μοτσαρέλας


Σερβίρεται είτε ζεστό είτε κρύο! Είναι ορεκτικό σφολιάτας με ντομάτα και μοτσαρέλα!
Ιδανικά για πάρτυ-μπουφέ αλλά και για μεζεδάκι με μπυρίτσα!

Υλικά
1 πακέτο  ζύμη σφολιάτα, αποψυγμένη
ελαιόλαδο
1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 
αλάτι και μαύρο πιπέρι 
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
100 γρ φρέσκο ​​τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε κύβους 
2 Ρόμα ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
3 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού

Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς C. Ξεδιπλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας σε
μια πολύ, καθαρή επιφάνεια. Ανοίγουμε σε ένα μεγάλο τετράγωνο  Χρησιμοποιώντας ένα
κόφτη μπισκότων, κόψτε 9 κύκλους από ένα φύλλο της ζύμης. Επαναλάβετε με το δεύτερο φύλλο της ζύμης. Θα πρέπει να έχετε 18 κύκλους  συνολικής ζύμης.

Τοποθετήστε τους κύκλους ζύμης σε 2 φύλλα ψησίματος. 

Τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμα για χρήση.
Ζεστάνετε  3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια-χαμηλή φωτιά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ψιλοκομμένο σκόρδο. Σοτάρουμε για 10-12 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια είναι διαφανή και να γυαλίσουν.


Προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι , 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι,
και το θυμάρι με το μείγμα κρεμμύδι στο τηγάνι. Ανακατέψτε και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα
10 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν ελαφρά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα.

 
Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε 
ένα κουταλάκι του γλυκού τυρί παρμεζάνα σε κάθε κύκλο.
Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας μείγμα κρεμμυδιών σε κάθε κύκλο, πάνω από το τυρί παρμεζάνα.
Τοποθετήστε μία φέτα ντομάτας πάνω από το μείγμα κρεμμυδιών, στο κέντρο της κάθε τάρτας.
Αλείψτε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετήστε ένα κύβο τMozzarella στην κορυφή της κάθε ντομάτας.
Επαναλάβετε με όλες τις τάρτες.

Ψήστε για 15-20 λεπτά, περίπου μέχρι να ροδίσουν

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ life-in-the-lofthouse


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!