Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Πως να κάνουμε την Pizza Hut - αυθεντική συνταγή !


Σπιτική Pizza Hut Original
Κάνει τρεις πίτσες

Πίτσα Ζύμη:

1  και   1/3  φλιτζάνι ζεστό νερό 
1/4 φλιτζανιού γάλα χαμηλό σε λιπαρά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 πακέτο ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας λάδι (για τη ζύμη)

Σάλτσα:
1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρό βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σκόρδου

Άλλα υλικά
τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο (2-3 φλιτζάνια) 


Επάλειψη
3 κ.σ λάδι για κάθε πίτσα ( ή λιγότερο αν προτιμάτε) 

 

Οδηγίες:
Ζύμη:
Βάλτε μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το νερό
και ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά. Αφήστε το να καθίσει για δύο λεπτά.
Προσθέστε λάδι και ανακατέψτε ξανά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι  το αλεύρι να απορροφηθεί.

Γυρίστε σε μια επίπεδη επιφάνεια και ζυμώστε για περίπου 10 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρεις μπάλες. Σε τρεις φόρμες για κέικ, βάλτε 3 κ.σ λάδι στον πάτο κάθε φόρμας φροντίζοντας να απλώνεται ομοιόμορφα.
Χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, ανοίγουμε κάθε μπάλα ζύμης σε κύκλο.
Τοποθετήστε στις φόρμες για κέικ.
Αλείψτε την εξωτερική άκρη της ζύμης με λίγο λάδι ακόμα και  καλύψτε με ένα πιάτο.
Τοποθετήστε το σε ζεστό χώρο και αφήστε το να φουσκώσει για 1 έως 1 1/2 ώρες.

 
Σάλτσα:
Ανακατέψτε την σάλτσα ντομάτας, την ρίγανη, το βασιλικό και το σκόρδο -αλάτι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς C.
Βάλτε 1/3 φλιτζάνι σάλτσα στην ζύμη  σε ακτίνα 1 "από την  άκρη μοιράστε
1/4 τριμμένο τυρί μοτσαρέλα  τα αλλαντικά  πεπερόνι ή ζαμπόν,και ξανά τυρί μοτσαρέλα.
Ψήστε  μέχρι το τυρί να λιώσει  και η ζύμη της πίτσας ροδίσει (περίπου 10-15 λεπτά).

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ cdkitchen.com


8 σχόλια :

  1. Μπραβο μου τρεχουν τα σαλια τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θελει απαχο γαλα σε σκονη 1% και οχι το κανονικο το γαλα που αναφερεται στην συνταγη.Απαχο γαλα σε σκονη μπορειτε να βρειτε σε ολα σχεδον τα σουπερ μαρκετ εκει που ειναι τα συμπυκνωμενα γαλατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Φώτη κια σε ευχαριστούμε θερμα για το σχόλιο! ΟΙ περισσότερες συνταγές δοκιμάζονται αρχικά κια μετά μπαινουν στο blog!
      ΝΑΙ η αρχική συνταγή έλεγε γάλα σε σκόνη έχεις δίκιο !Εμεις όταν φτιάξαμε την συνατγή βάλαμε ΑΠΑΧΟ ΓΑΛΑ και δεν αλοιώθηκε η γεύση ακθόλου! Είχαμε σαν τελικό απότελεσμα μια ψωμένια αφράτη πίτσα! Κατοικόντας πολλά χρονια στο εξωτερικό θα ηθελα να σου αναφέρω πωςς χρησιμοποιείται πολύ το γάλα σε σκόνη εκεί λόγω το ότι στα ζεστά τους ροφηματα βάζουν γάλα σε σκόνη και όχι κανονικό γάλα και το κόστος αυτού είναι 0.59 cent όταν εδώ κοστιζει περίπου 2 euro! Αν εσύ έχεις λοιπον την οικονομική ευχέρεια να διαθέσεις 2 ευρώ για 1/4 του φλιτζανιού γάλα το όποιο σε αναφορα με το νερό θαπάρει πάλι το 1΄4 του φλιτζανιού άπαχο γάλα ηεπιλογή δική σου!
      Η αυνταγή δοκιμάστηκε με άπαχο γάλα κια παραμέχει όπως έχει!
      Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  3. Σε περίπτωση που κάποιος θα βάλει γάλα σε σκόνη, μπορείτε να δώσετε τις αναλογίες; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. to 11/3 φλυτζανα νερο ποσο ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1 φλιτζάνι και ακόμα 1/3 φλιτζάνι νερό . Μετράμε με την κοκκινη κουπα του Νες καφέ!

      Διαγραφή
  5. μπορείτε σας παρακαλώ να μας δώσετε τη συνταγή σε γραμμάρια για εμάς που έχουμε ζυγαριά; Απλά επειδή κούπα σε κούπα διαφέρει στη χωρητικότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!