Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Πως κάνουμε cup cakes με μανιτάρια και τυρί!


Είναι cup cakes σε αλμυρή εκδοση ! Ιδανικά για παιδικό πάρτυ- μπουφέ, για απογευματινό ή πρωινό σνακ αλλά και για μεζεδακι ή ορεκτικό σε γιορτινό τραπέζι !

Υλικά


275 γρ κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας
250 γρ μασκαρπόνε
1 μεγάλο αυγό
125 γρ μοτσαρέλα
30 γρ τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κεφαλι κόκκινο κρεμύδι
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
5-6 κλωναράκια θυμάρι
150 γρ  μανιτάρια
150 γρ μανιτάρια πλευρώτους
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
Κόψτε την  σφολιάτα σε κύκλους και τοποθετήστε τα σε καλούπια σιλικόνης για cupcakes.
Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι και τοποθετήστε τις φόρμες στο ψυγείο.
Καθαρίστε, πλύνετε,και  κόβουμε τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο
και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για να εξατμιστεί το υγρό.
Αλατίζουμε βάζουμε πιπέρι και  θυμάρι . Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ, προσθέστε το μασκαρπόνε και ανακατέψτε.
Πασπαλίζουμε τα cupcakes κάτω με τριμμένη παρμεζάνα. Απλώστε ομοιόμορφα τα μανιτάρια και το τυρί μασκαρπόνε.
Προσθέστε την  μοτσαρέλα και το κόκκινο κρεμμύδι .Ψήστε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180 C τα ταρτάκια
Αφαιρέστε από το φούρνο και ξεφορμάρετε προσεκτικά


recipe ενδ photo source via evatoneva.com

1 σχόλιο :

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!