Πως κάνουμε cup cakes με μανιτάρια και τυρί!


Είναι cup cakes σε αλμυρή έκδοση ! Ιδανικά για παιδικό πάρτυ- μπουφέ, για απογευματινό ή πρωινό σνακ αλλά και για μεζεδάκι ή ορεκτικό σε γιορτινό τραπέζι !

Υλικά

275 γραμμάρια κατεψυγμένα φύλλα σφολιάτας

250 γραμμάρια μασκαρπόνε

1 μεγάλο αυγό

125 γραμμάρια μοτσαρέλα

30 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο

1/2  κόκκινο κρεμμύδι

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 

5-6 κλωναράκια θυμάρι

150 γραμμάρια  μανιτάρια

150 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους

αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
Κόβουμε την  σφολιάτα σε κύκλους και τα τοποθετούμε  σε φόρμες  σιλικόνης για cupcakes.

Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και τοποθετούμε  τις φόρμες στο ψυγείο.

Καθαρίζουμε, πλένουμε, και  κόβουμε τα μανιτάρια.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για να εξατμιστεί το υγρό.

Αλατίζουμε βάζουμε πιπέρι και  θυμάρι . Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε .

Πασπαλίζουμε τα cupcakes κάτω με τριμμένη παρμεζάνα. Απλώνουμε  ομοιόμορφα τα μανιτάρια και το τυρί μασκαρπόνε.

Προσθέτουμε την  μοτσαρέλα και το κόκκινο κρεμμύδι .Ψήνουμε  για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180 C τα ταρτάκια .

Αφαιρούμε  από το φούρνο και ξεφορμάρουμε προσεκτικά

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!! 

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram



0 comments