Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Πως να φτιάξουμε σπιτικά Corn Dogs!


Ιδανική συνταγή για παιδικά πάρτυ-γενέθλια ή ακομα και για μπουφέ-ονομαστική εορτή!
Ακόμα μια καλή πρόταση για να εντάξετε τα παιδάκια σας στην κουζίνα!

Υλικά:

3/4 φλιτζάνι κίτρινο καλαμποκάλευρο
3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
2 αυγά
4 hot dogs
extra αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λάδι  για το τηγάνισμα


Οδηγίες:

Προθερμάνετε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά.
Ανακατέψτε  ελαφρά  το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα,
τη ζάχαρη, και το αλάτι. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά  το αποβουτυρωμένο γάλα
και τα αυγά, και τα ρίχνουνμε στο μειγμα αλευριού .
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ψηλό ποτήρι.
Πέραστε σε ξυλάκια σουβλάκια τα χοτ-ντογκ και αλευρώστε τα . 
Στη συνέχεια, τινάξτε το περισευούμενο αλεύρι.
Βυθίστε τα αλευρωμένα χοτ-ντογκ στο ψηλό ποτήρι ζύμης και τα βάζουμε κατευθείαν μέσα στη φριτέζα ή ατο τηγάνι για περίπου 3 λεπτά.
Ανάλογα με το μέγεθος, ίσως χρειαστεί να κάνετε δύο ή τρεις παρτίδες. 
Τα hot-dogs είναι έτοιμa όταν ροδίσουν.

Σερβίρετε τα hotdogs  με κέτσαπ και μουστάρδα, αν θέλετε, και  απολαύστε!

πηγή και φώτο από εδώ fifteenspatulas.com



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!