Στρογγυλά ψωμάκια -πεντανόστιμα αφράτα ψωμάκια !

stroggyla-psomakia

 Τέλεια πεντανόστιμα αφράτα ψωμάκια ιδανικά για όλες τις περιστάσεις! Φτιάξτε για να τα πάρουν τα παιδια στο σχολείο, για παιδικό πάρτυ,για πρωινό με μαρμελάδα και βουτυράκι ή ακόμα και για μπουφέ!

stroggyla-psomakia1
Υλικά:
αλεύρι για ψωμί 200 γρ  
αλεύρι μαλακό 50 γρ  
αλάτι 4 γρ 
κρέμα γάλακτος 15 γρ ή εβαπορέ πλήρες
νερό 162 γρ (προσθέστε λίγο νερό όσο χρειαστεί , ανάλογα την απορροφητικότητα του αλευριού)
ζάχαρη 25 γρ 
γάλα 5 γρ 
ξηρή  Μαγιά 3 γρ 
βούτυρο  10 γρ    

stroggyla-psomakia2
Οδηγίες

1. Τοποθετείστε  όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και αφήστε για  1 ώρα.
 
2 .Ζυμώστε και ανάλογα προσθέτουμε παραπάνω νεράκι . Θέλουμε μια ζύμη ελαστική και λίγο να κολλάει στα χέρια.

3-4-5 . Βάζουμε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και  ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ και τυλίγεται γύρω από τον γάντζο.

6. Αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.

7. Χωρίζουμε την ζύμη  σε 12 κομμάτια

8 .Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια και αφήνουμε να ξεκουραστούν  για 10 λεπτά.


stroggyla-psomakia3

 Όταν φουσκώσουν τα ψωμάκια  ψεκάστε τα ομοιόμορφα με λίγο  αλεύρι .
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς αντιστάσεις  για περίπου 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

stroggyla-psomakia4

stroggyla-psomakia5
πηγή συνταγής και  φώτο από εδώ sbar.com


0 comments