Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

ψωμάκια , ψωμακια....και πάλι πεντανόστιμα αφράτα ψωμάκια

 Τέλεια πεντανόστιμα αφράτα ψωμάκια ιδανικά για όλες τις περιστάσεις! Φτιάξτε για να τα πάρουν τα παιδια στο σχολείο, για παιδικό πάρτυ,για πρωινό με μαρμελάδα και βουτυράκι ή ακόμα και για μπουφέ!

Υλικά:
αλεύρι για ψωμί 200γρ  
αλεύρι μαλακό 50γρ  (ή  Αλεύρι χωρίς γλουτένη 250 γραμμάρια) 
αλάτι 4γρ 
κρέμα γάλακτος 15γρ 
νερό 162 γρ (προσθέστε λίγο νερό, όχι μόνο μια φορά, ανάλογα την αποροφητικότητα του αλευριού)
ζάχαρη 25γρ 
γάλα 5 γρ 
ξηρού Μαγιά 3γρ 
βούτυρο  10γρ    

Οδηγίες

1. Τοποθετείστε  όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και αφήστε για  1 ώρα.
 
2 .Ζυμώστε και ανάλογα προσθέτουμε παραπάνω νεράκι . Θέλουμε μια ζύμη ελάστική κια λίγο να κολάει στα χέρια.

3-4-5 . Βάζουμε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και  ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ξεκολάει από τα τοιχώματα του μπολ κια τυλίγεται γύρω από τον γάντζο.

6. Αφήνουμε την ζύμη να διαπλασιαστεί σε όγκο.

7. Χωρίζουμε την ζύμη  σε 12 κομμάτια

8 .Πλάθουμε στρογγυλα μπαλάκια και αφήνουμε να ξεκουραστούν  για 10 λεπτά.




 Όταν φουσκώσουν τα ψωμάκια  ψεκάστε τα ομοιόμορφα με ένα στρώμα από αλεύρι .
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς αντιστάσεις  για περιπου 25 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
πηγή συνταγής και  φώτο από εδώ sbar.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!