Γλυκά ή αλμυρά γεμιστά ψωμάκια!

Είναι αφράτα γεμιστά ψωμάκια ! Είναι πεντανόστιμα και αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε  την συνταγή όπως δηλώνει και φίλη του blog μας Maria Diakoulaki που μας έστειλε τις φωτογραφίες και την ευχαριστούμε θερμά για αυτό!

Υλικά           
Για την ζύμη
2 φλιτζάνια γάλα
1 1/2 κουταλιές της σούπας Μαγιά
1/2 φλιτζάνια Ζάχαρη
3 Αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας Μαγιονέζα
6 φλιτζάνια Αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας Λάδι

 photo via .pinterest.com

Οδηγίες
Ανακατέψτε την  μαγιά μαζί με δύο φλιτζάνια ζεστό γάλα και
 μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Αφήστε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε τα αυγά, μαγιονέζα, το αλάτι και τη ζάχαρη στο μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Ανακατέψτε το αλεύρι ρίχνοντας μικρές ποσότητες χρησιμοποιώντας μίξερ κουζίνας ή ζυμώνοντας με το χέρι, Μόλις ζυμωθούν καλά προσθέστε το λάδι στο μείγμα. Είναι σημαντικό να προστεθεί το λάδι τελευταία, γιατί η υφή της ζύμης γίνεται  καλύτερη.

Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να είναι ελαστική, τουλάχιστον για 10 λεπτά. Αφήνουμε την  ζύμη να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.

Για  γλυκιά γέμιση
3 φλιτζάνια Μαρμελάδα ή μερέντα

Για αλμυρή γέμιση
γαλοπούλα και gouda ή
φιλαδέλφεια με μπεικον
ή φέτα με λουκανικάκια

Για επάλειψη
1 Αυγό

Οδηγίες
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 24 ίσα κομμάτια.  Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χωρίσετε την ζύμη στα δυο και κάθε κομμάτι ζύμης σε 12 μπαλάκια δηλ στο σύνολο 24 μπαλάκια

Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα οβάλ σχήμα. Τοποθετήστε την γέμιση  σε μια πλευρά του οβάλ ,διπλώστε και τυλίξτε σε ρολό.

Απλώστε τα ψωμάκια  σε ένα φύλλο λαδόκολλα. Τα σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τα να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Αλείψτε τα ψωμάκια  με το χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στους 180 C για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Κρατήστε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο. Μπορούν να παραμείνουν  φρέσκα ​​για αρκετές ημέρες.

πηγή συνταγής momsdish.com

 Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους

και Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!






0 comments