Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014

Πως να κάνουμε μπιφτεκάκια στο πι και φι!


Είναι μπιφτεκάκια από κοτόπουλο! Είναι εύκολα, γρήγορα και νόστιμα! 
Ιδανικά για παιδικό πάρτυ ή για μπουφέ!



Υλικά
1/2 κιλό κοτόπουλο φιλέτο
2 φέτες ψωμί (1 φέτα  ψωμιού είναι περίπου 1 φλιτζάνι φρέσκια  ​​φρυγανιά)
1/2 - 3/4 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 αυγό
1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
½ φλιτζάνι αλεύρι, για πασπάλισμα


Οδηγίες
Ψήστε το ψωμί να γίνει φρυγανιά  και θρυμματίστε το στο multi.
Τοποθετήστε το σε ένα μπολ και ρίξτε από πάνω  το γάλα. Το γάλα πρέπει να καλύπτει
μόνο το ψωμί. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο το γάλα, ανάλογα με το μέγεθος του ψωμιού σας.
Αφήστε το να σταθεί για περίπου 5 λεπτά.
Ανακατέψτε  όλα τα υλικά , εκτός από το αλεύρι, σε ένα μπολ.
Το μείγμα του κιμά θα πρέπει να είναι πολύ τρυφερό.
Με υγραμένα χέρια, πλάθετε οβάλ μπιφτέκια. Αλευρώνουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι,βάζουμε 1 - 1 ½ κουταλιές της σούπας λάδι και προσθέτουμε τα
μπιφτεκάκια  στο τηγάνι.
Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά από την
μια  πλευρά και 3 λεπτά από την άλλη πλευρά.
Σκουπίστε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα πριντοποθετήσετε τα επόμενα μπιφτέκια .

Tip
Μπορείτε να κάνετε το μείγμα του κιμά από πιο πριν και να το βάλετε στο ψυγείο
ή στην κατάψυξη μέχρι να το μαγειρέψετε.

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .olgasflavorfactory




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!