Φανουρόπιτα παραδοσιακή της Ρόδου!

Fanouropita


Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα πορτοκαλάδα (ή χυμό με 1 κουταλάκι σόδα)
1/2 κούπα μαυροδάφνη ή άλλο γλυκό κρασί κόκκινο (π.χ. νάμα)
1 αλεύρι φαρινάπ 500 γραμμαρίων
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
σουσάμι
καρύδια-σταφίδες (προαιρετικά)

Οδηγίες
 Σε μία λεκάνη βάζουμε το λάδι, το κρασί, τη ζάχαρη και την πορτοκαλάδα. Ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι.

  
Μην ρίξετε όλο μαζί το αλεύρι, μπορεί να μην το χρειαστεί όλο. Σταματήστε να προσθέτετε αλεύρι όταν δείτε ότι το μείγμα έχει γίνει ένας πυκνός χυλός. Δε θέλουμε να σφίξει πολύ γιατί το αποτέλεσμα θα είναι σφιχτό και λασπωμένο. Αν χρησιμοποιήσετε καρύδια και σταφίδες προσθέστε τα.


 
Πάρτε ένα ταψί, πασπαλίστε με μπόλικο σουσάμι τον πάτο, ρίξτε το μείγμα και τελειώστε πάλι με σουσάμι.

 
Ψήστε για 50-60 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Τσεκάρετε ότι έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαιράκι στη μέση της πίτας. Κόψτε την, και μοιράστε την .



πηγή και φώτο από εδώ tastemixer2.



0 comments