Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Πως να κάνουμε τα Μίνι Hamburger ψωμάκια!


Είναι Μίνι Hamburger ψωμάκια! Είναι συνταγή για πάρτυ και παιδικά γενέθλια! Είναι εμφανίσιμα και πολύ νόστιμα! Είναι ότι πρέπει για να καταπλήξετε!

Μίνι Hamburger ψωμάκια

Υλικά


200 ml γάλα
100 ml νερό
60 γρ βούτυρο
περίπου 500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ)
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
σουσάμι για πασπάλισμα
 
Οδηγίες

Τοποθετούμε το γάλα, το νερό και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά τόσο  ώστε να λιώσει το βούτυρο, αλλά  μην το αφήστε να κάψει γιατί θα μας  κάει η μαγιά.
Ανακατέψτε  100 γρ αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, 1 αυγό και το θερμαινόμενο βούτυρο και το μείγμα του γάλακτος.
Σταδιακά αρχίσουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να πάρουμε μια  λεία, μαλακή ζύμη.
Αφήστε το σκεπασμένο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο .Όταν φουσκώσει το ζυμαράκι μας  σχηματίστε μπάλες μεγέθους καρυδιού .
Τοποθετήστε τις μπάλες σε  δύο μεγάλα ταψιά επενδεδυμένα με χαρτί ψησίματος.
Αλείψτε τα  με ελαφρώς χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αφήνουμε να φουσκώσουν  για άλλα 30 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° C.


Μπιφτέκια - Burgers

Υλικά

700 γρ  ανάμεικτο   κρέας (δηλαδή αναλογία 1:1 μοσχαρίσιο  και χοιρινό κρέας)
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο 
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένo μαϊντανού
1 αυγό
2 κουταλάκιa του γλυκού μαγειρική σόδα
4 σκελίδες σκόρδο 
50 γρ  ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά

Οδηγίες
Ανακατεύουμε  όλα τα υλικά καλά. 
Πλάθουμε μπιφτέκια σε μικρογραφίες που είναι περίπου 3,5 εκατοστά σε διάμετρο.
Τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι, και στις δύο πλευρές.

Λίγα περισσότερα πράγματα που πρέπει να έχετε
κέτσαπ
φέτες κίτρινο τυρί
σάλτσα ταρτάρ
ρόκα
οδοντογλυφίδες 


Σημειώσεις

* Θα πρέπει να προετοιμάσουμε  το κρέας για τα μπιφτέκια πρώτα. Αφήστε το στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα ψωμάκια. Το Ψυγείο κάνει καλό σε αυτά τα burgers .
Αργότερα, τα τηγανίζουμε, ενώ τα ψωμάκια είναι στο φούρνο . Κρατήστε τα  σε ένα σκεπασμένο μπολ για να διατηρήσετε ζεστά

* Χρησιμοποιήστε κέτσαπ Heinz.

* Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε σπιτική σάλτσα ταρτάρ. Απλά ανακατέψτε μαγιονέζα, ξινή κρέμα, τριμμένα τουρσιά, αλάτι και πιπέρι.

* Τυρί σε φέτες είναι, επίσης, το πιο βολικό. Μπορείτε να κόψετε κάθε φέτα σε τέσσερα ίσα κομμάτια που ταιριάζουν απόλυτα με το μέγεθος αυτών των burgers.
Θα πρέπει να τα βάλετε πάνω από κάθε burger ενώ είναι ακόμα ζεστά από το τηγάνισμα, επειδή θα αρχίσει το τυρί να λιώνει όμορφα.

* Iceberg, μαρούλι θα κάνουν αυτά τα burgers να φαίνονται
ακόμα πιο νόστιμα !

  πηγή και φώτο από εδώ palachinkablog.com

Καλή Επιτυχία!

.

19 σχόλια :

  1. Ειναι τελεια!!μεγαλη επιτυχια στο παρτυ των παιδιων.μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να χαίρεστε τα παιδάκια σας και σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια!

      Διαγραφή
  2. Ειστε φοβερη...υπερ ευχαριστω.να κανω μια ερωτηση;ποσα βγαινουν στη δοση ξερουμε;ευχαριστωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλήμερα! Βγαίνουν περίπου 40-50 κομματια κοβωντας την ζυμη στο μεγεθος του καρυδιού!Καλή Επιτυχια!

      Διαγραφή
  3. Σαλτσα ταρταρ που μπορω να βρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σάλτσα ταρταρ βρισκουμε στον ΑΒ αλλα και δεν εχετε Βασικοπουλο κοντα ακομα κιαι με την μαγιονεζα γίνονται εξισου νοστιμα.

      Διαγραφή
  4. Θα τα δοκιμάσω αύριο κιόλας. Μια ερώτηση μονο.Αλάτι και λάδι στη ζύμη του κιμά δε θα βάλουμε. ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά τα burgerakia είναι τέλεια!!!!
    Τα έχω φτιάξει 3 φορές σε μπουφέ και έχουν γίνει ανάρπαστα. Τα συνιστώ και για μικρούς και για μεγάλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και για το σχόλιο!

      Διαγραφή
  6. Τα ψωμακια ειναι πραγματικα τελεια! Μπραβο! Τα εκανα χθες και τελειωσαν κιολας.Ηθελα κι εγω να ρωτησω. Στη ζυμη του κιμα δε βαζουμε αλατι καθολου? Επισης ηθελα να ρωτησω...η ζυμη για τα ψωμακια μου κολλουσε λιγο. Βεβαια βγηκαν ενταξει μετα αλλα σκεφτηκα μηπως ηθελε λιγο παραπανω αλευρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα και σας ευχαριστούμε για το σχόλιο! Η αρχική συνταγή εδδινε αλευρι για ολες τις χρήσεις οποτε ενδεχομενως αν σας κολλουσε λιγο η ζύμη να ηθελε μια τσιμπια αλευρι παραπνω...Αλλα αυτο εχει να κανει και απο την μαρκα του καθε αλευριου και ποσο γλουτενη περιεχει...Γιαυτο την επομενη φορα υπολογισυε και 30-50 γραμμαρια παραπνω στην συνταγη που κανατε.
      Τωρα για το αλατι στον κιμά....εδω τα σερβιρουμε με σαλτσα ταρταρ και τυρι τσενταρ γιαυτο και δεν βαζουμε καθολου αλατι στον κιμά...απευθεινομαστε και κυριως σε παιδακια για παιδικο μπουφε οποτε βάλτε αλατυ κατα βουληση....

      Διαγραφή
  7. Μπορω ν φτιαξω τα ψωμακια απ την προηγουμενη μερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπέρα...ναι μπορειτε να φτιάξετε και να τα διατηρησετε μαλακα σε καλα κλεισμενη σακουλα...καλη επιτυχια

      Διαγραφή
  8. Εμενα δενμου φουσκωσε η ζυμη καθολου..τι εκανα λαθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλησπερα..δεδομενου οτι η ζυμη εχει μαγια ειναι απιθανο να μην σας φουσκωσει εκτος και αν....
      η μαγια που βαλατε ειχε λήξει ή
      τα υγρα που βαλατε μεσα την μαγια ηταν πανω απο 40 βαθμους κελσιου οποτε σας καηκε η μαγια και γιαυτο δεν φουσκωσε η ζυμη
      ελενχουμε το μειγμα με τα υγρα μας αν τοποθετωντας το δαχτυλο μας και αντεχουμε την θερμοκρασια τοτε ειανι οκ..αν δεν αντεχουμε δηλ καιγομαστε τοτε αφηνουμε λιγο να χλιαρυνει το μειγμα και μετα ριχνουμε την μαγια....ξαναπροσπαθηστε ειναι πραγματι πολυ ωραια συνταγή!

      Διαγραφή
  9. Τα έφτιαξα και είναι πολυ αφράτα, νόστιμα και εύκολα να φτιαχτούν, είναι απλά ΤΕΛΕΙΑ!!!!Ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα σας! Φαίνονται υπέροχα...θέλω να ρωτήσω βλέποντας την φωτογραφία σας αν ζυγίζετε τα ψωμάκια πριν το ψήσιμο για να ψηθούν ομοιόμορφα! Ευχαριστώ πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περιπου 20 γρ το καθε ζυμαρακι-ψωμακι

      Διαγραφή
  11. ax uperoxa einai!!! tha t dokimasw!!!! :D geia sta xeria sou!!! na ftiakseis kai mprios!!! einai k auta uperoxa :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!