Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Πως φτιάχνουμε calzone!

 Είναι  τα διάσημα calzone! Ατομικές πίτσες διπλωμένες στα δύο!  Είναι νόστιμα!  Είναι γρήγορα!
Είναι απολαυστικά! Αςδούμε λοιπόν πως γίνονται...


 Φανταστικά calzone
 Υλικά για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι
25 γραμμάρια νωπής μαγιάς
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
3-4 κουταλιές της σούπας λάδι 
περίπου 250 ml νερό

Οδηγίες

Ανακατέψτε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το αλεύρι. Αφήνεται την μαγιά να αφρίσει. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την  μαγιά , προσθέτουμε λίγο λάδι και ζυμώνουμε με χλιαρό νερό για να έχουμε μια  μαλακή ζύμη. Σκεπάστε και αφήστε για  30 λεπτά.


Το Calzone είναι πραγματικά μια  διπλωμένh πίτσα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5  μπάλες αφήνουμε τη ζύμη λίγο για  ξεκούραση, και στη συνέχεια κάθε μπάλα την ανοίγουμε σε ένα κύκλο. Αλείψτε  με λίγο πολτό ντομάτας και βάλτε τη γέμιση της επιλογής σας. Διπλώστε στη μέση και κλείστε καλά  στις άκρες.Αλείφουμε με  πινέλο και με  λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με χοντρό θαλασσινό αλάτι 
και τριμμένο τυρί.
 Ψήνουμε  στους 200 C για 30 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως !

πηγή και φώτο από εδώ



Καλή Επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!