Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

Τηγανιτές ή φουρνιστές γεμιστές φουσκίτσες !


Είναι πιτάκια γεμιστά τηγανητά ή φούρνου με γέμιση πίτσας ή ότι εσείς επιθυμείτε! Είναι ιδανικά για παιδικό πάρτυ γενεθλιών αλλά  και για κάθε μέρα!


Εύκολες τηγανιτές ή φουρνιστές γεμιστές φουσκίτσες για πάρτυ!

Υλικά
Ζύμη για πίτα- συνταγή που ακολουθεί
5 ντομάτες σε λεπτές φέτες.
1κ.σ μυρωδικά  (δεντρολίβανο, ρίγανη, βασιλικό)
Τυρί κρέμα
παρμεζάνα
μοτσαρέλα
αλάτι και πιπέρι.


Ανακατέψτε τα μυρωδικά  και τα τυριά μαζί
.


Οδηγίες:
Ανοίγουμε ένα φύλλο.  Κόψτε φέτες ντομάτας . Τοποθετήστε μια κουταλιά  τυρί κρέμα, και άλλα τυριά στην κορυφή της τομάτας. Αλατοποιπερώνουμε και  πασπαλίζουμε  τυρί πάνω από την  ντομάτα. Ήπια τοποθετήστε πάνω στις ντομάτες και το δευτερο φύλλο .

Σφραγίστε με  ένα ποτήρι . Βεβαιωθείτε ότι κάθε πιτάκι έχει σφραγιστεί καλά.
Χρησιμοποιήστε ένα μικρό αυγό καλά χτυπημένοκσι αλείψτε. 
Τηγανίστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σερβίρετε!
Θα μπορούσατε επίσης να ψήνουμε στους180 *C μέχρι να ροδίσουν.



Φύλλο ζύμης για τηγάνι

Υλικά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις +λίγο παραπάνω
1 κ.σ  μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ αλάτι
1 κ.σ λάδι
¾ κούπας ζεστό νερό

 λάδι για τηγάνισμα


Οδηγίες
Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια σας για ένα λεπτό  έως ότου η ζύμη γίνει ελαστική.
Εάν η ζύμη είναι ακόμα απίστευτα κολλώδες, προσθέστε  λίγο περισσότερο αλεύρι.
Κάντε το ζυμάρι  μπάλα και τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη. Καταψύξτε για μία ώρα.
Χωρίστε σε 12 περίπου ίσες μπάλες της ζύμης. Ισιώστε με τα χέρια σας και άνοιξτε σε φύλλο  σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.  Ανοίγουμε  τα μπαλάκια σε κύκλους  Όσο  λεπτότερο είναι, τόσο καλύτερα θα φουσκώσει  στο λάδι.  Ζεσταίνουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι ρίχνοντας μία πίτα κάθε φορά, περιμένοντας να φουσκώσουν και να ροδίσουν  περίπου 1 λεπτό ή και λιγότερο ανά πλευρά.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας



πηγή και φώτο από εδώ bestyummyrecipes.com



Καλή Επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!