Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Πως να κάνουμε κρουασάν στεφάνι !

  Είναι εύκολο! Είναι γρήγορο!  Είναι εντυπωσιακό!  Είναι πολύ-πολύ νόστιμο! Είναι με απλά και λίγα υλικά! Είναι συνταγή για κάθε μέρα ή ακόμα και για τραπέζι!

Υλικά
4 φέτες μπέικον, κομμένες στη μέση σταυρωτά
 1/3 φλυτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας γάλα
4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
Αλάτι και πιπέρι, αν είναι επιθυμητό
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κόκκινο πιπέρι
1 μικρη συσκευασια  Pillsbury για κρουασάν
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί


Οδηγίες
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 185 ° c. Σε ένα ταψί τιποθετείστε μια λαδόκολλα. Σε ένα  τηγάνι, μαγειρέψτε το μπέικον σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθεί,
αλλά να μην γίνει  τραγανό, γυρίζοντας μία φορά. Βάλυε το  μπέικον στην άκρη,και  στραγγίξτε καλά αλλά κρατήστε   2 κουταλάκια του γλυκού λάδι μπέικον από το τηγάνι.

Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε το 1/3 φλιτζάνι γάλα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι με ένα πιρούνι , χτυπήστε ελαφρά μέχρι να αναμιχθούν καλά. Ανακατέψτε το πιπέρι.
Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι. Ανακατέψτε 1 - φόρες.

Ξετυλίξτε την ζύμη  και διαχωρίστε  σε 8 τρίγωνα. Τοποθετήστε τα  τρίγωνα με την μικρότερη πλευρά  προς το κέντρο, δίνοντας  σχήμα αστεριού

Τοποθετήστε μπέικον σε καθένα από τα τρίγωνα.Ρίξτε  το 1/3 φλιτζάνι του τυριού
 πάνω στο ευρύτερο μέρος της ζύμης.
Μετακινήστε με το κουτάλι τα αυγά πάνω από το τυρί. Πασπαλίζουμε με το 1/3 φλιτζάνι τυρί.
Τραβήξτε τα σημεία των τριγώνων πέρα από τα αυγά και το τυρί, και περάστε από πάνω και  κάτω από τη ζύμη για να σχηματίσουμε έναν  δακτύλιο
Αλείψτε προσεκτικά τη ζύμη με το υπόλοιπο 1 κουταλιά γάλα και πασπαλίστε  
με το υπόλοιπο 1/3 φλιτζάνι τυρί.

Ψήστε 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει βαθιά. Κρυώστε για 2 λεπτά. Με σπάτουλα, χαλαρώστε προσεκτικά το στεφάνι από την λαδόκολλα και σύρετε πάνω στην πιατέλα.

πηγή και φώτο από εδώ .pillsbury.com

Καλή Επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!