Πως να φτιάξετε ατομικά πιτσάκια για πάρτυ!

Pitsakia

Είναι πιτσάκια ! Είναι ατομικά πιτσάκια για παρτυ- γενέθλια! Είναι γρήγορα και εύκολα! Είναι τέλεια σε γεύση και ονειρικά! Ότι πρέπει για να ξετρελαθούν τα πιτσιρίκια αλλά και οι μεγάλοι!

 
Ατομικά πιτσάκια για πάρτυ

Υλικά
600 γρ αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 
25 γραμμάρια νωπής μαγιάς
200 γρ γιαούρτι
200 γρ  γάλα
150 γρ  λάδι
 1 αυγό 
 
Γέμιση:  
 1 κρεμμύδι
  λουκάνικο
 100 γρ μπείκον
 λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό   Οδηγίες

 Ανακατέψτε τη μαγιά σε 100 γραμμάρια   ζεστό γάλα με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το αλεύρι. Αφήνεται να θερμανθεί για να ενεργοποιήσετε τη μαγιά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε το γιαούρτι, το υπόλοιπο γάλα, λάδι, ένα αυγό και το μείγμα μαγιάς μέσα στην  ζύμη. Προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι, εάν είναι απαραίτητο για να μην κολλήσει στα χέρια σας. Αφήνεται να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

pitsakia1

Πλάθουμε τη ζύμη σε ρολό και χωρίζουμε σε 20 μέρη  σε λαδωμένο ταψί. 

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση

Μέσα σε λίγο λάδι τσιγαρίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να γίνει διάφανο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο και το  μπέικον. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί  και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στο κέντρο της κάθε ζύμης βάλτε μία κουταλιά γέμισης Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για περίπου 20-25 λεπτά .

Σερβίρετε ζεστό.

Σημείωση: για αυτά τα πιτσάκια  μπορείτε να κάνετε και την γέμιση με κιμά.

pitsakia2

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments