Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Πως να φτιάξετε Λουκουμάδες παραλίας με μπύρα!

Είναι λουκούμαδες! Είναι διαφορετικοί γιατι φτιάχνονται με μπύρα! Είναι πεντανόστιμοι!
Είναι ότι πρέπει για την παραλία! 


Λουκουμάδες με μπύρα

Υλικά:
 μπύρα 250 ml
 1 πακέτο στιγμιαία μαγιά
 80 γρ  ζάχαρη
 2 αυγά
 200 ml κρέμα γάλακτος
 900 γρ  αλεύρι
 ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 Λάδι για τηγάνισμα
 ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Οδηγίες:
Φέρτε την μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι ζεστή, προσθέστε τη μαγιά και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.Σε ένα μπολ κοσκινίστε το  αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι.

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη . Ρίξτε την  κρέμα γάκλακτος  και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε την  μπύρα με την  ενεργοποιημένη μαγιά.
Ξεκινήστε προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι. Να μην προσθέσετε όλο το αλεύρι με τη μία. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές και ανακατεύουμε καλά  έτσι ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαφρώς κολλώδες. Κάνουμε μπάλα την ζύμη μας  και την  βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ.
Αφήστε περίπου 1 1/2 ώρα περίπου για να διπλασιαστεί.
 
Τοποθετείστε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίζοντας με αλεύρι ανοιξτε σε φύλλο .
Με ένα ποτήρι και με ένα καπάκι κόψτε σχήματα.. Τοποθετείστε τα σε  αλευρωμένη επιφάνεια και αφήστε το για 15 λεπτά για να ξεκουραστούν πριν από το τηγάνισμα.
Με το υπόλοιπο της ζύμης πάλι ζυμώνουμε ξανά και  αφήστε τα  10 λεπτά και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει.  Τα τηγανίζουμε σε μέτρια-υψηλή  θερμοκρασία. Μόλις πάρετε ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα στη μία πλευρά περιστρέψετε. Μην γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι  με ντόνατς κατά το τηγάνισμα . Βάλτε τα τηγανισμένα donuts  σε ένα δίσκο επενδεδυμένo με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λίπος.
Ενώ είναι  ακόμη ζεστά,  κυλήστε τα  και απο τις δύο πλευρές στην άχνη ζάχαρη.

πηγή και φώτο από εδώ prstohvatsoli.com


Καλή Επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!