Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Ιδέες για πάρτυ- κορνεδάκια αλμυρά



Για τα χωνιά φτιάχνουμε καλούπι με ένα απλό Χαρτόνι και αλουμινόχαρτο 
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 χτυπημένο αυγό
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 1/4 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία μαγιά
3 1/2 έως 4 φλυτζάνια αλεύρι (χρησιμοποιούμαι μόνο 3 1/2)

Επάλειψη
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας γάλα

Οδηγίες:
Ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό σε μια κατσαρόλα τοποθετείστε σε μπολ και  αφήστε το να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι ,ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και 2 φλιτζάνια αλεύρι ,και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε και την  μαγιά και ανακατεύουμε.
Αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά ακάλυπτο. Τώρα, αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Πρόσθεσα 1 1/2 φλιτζάνι ... συνολικά 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι. Ζυμώνουμε  τη ζύμη για 6-8 λεπτά. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα καθαρό μπολ και τοποθετήστε τη ζύμη στο μπολ. Αναποδογυρίστε μερικές φορές για να καλυφθούν ελαφρά όλες οι πλευρές της ζύμης με το λάδι.
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη να ξεκουραστεί μέχρι  να διπλασιαστει η  ζύμη περίπου 1 ώρα. Ενώ η ζύμη αυξάνεται, κάντε τα καλούπια -κώνους.

Κάντε τους κώνους από χάρτινο υλικό απόθεμα ή φυλλάδια
Κλείστε με Ταινία τους κώνους και στη συνέχεια καλύψετε  καλά με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε να μην φαίνεται  το χαρτί.
Βάλτε τα στην άκρη.

Αφαιρέστε τη ζύμη και ζυμώνουμε λίγο  για να απελευθερώσουμε τον  αέρα. Τώρα κόψτε τη ζύμη σε 8 κομμάτια.
Χρησιμοποιήστε μια ζυγαριά  για να βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι είναι ίσο προς το βάρος .Αφήνεται τη ζύμη να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Πάρτε κάθε κομμάτι της ζύμης και φτιάξτε ένα κορδόνι .Τυλίξτε τα κορδόνια γύρω από τα λαδωμένα καλούπια .
Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί λαδόκολλα και αλείψτε τα με το γλάσο αυγού. Πασπαλίζουμε σουσάμι ή παπαρουνόσπορο (ή και τα δύο).
Καλύψτε με το πλαστική  μεμβράνη . Επιτρέψτε  να ξεκουραστούν για 30 λεπτά σε ένα θερμό περιβάλλον.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμούς  για 20 - 22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετήστε επάνω σε μια σχάρα  και αφήστε τα να κρυώσουν για μερικά λεπτά πριν τα αφαίρεσεται απο  των καλουπια
Γεμίστε τα με την  αγαπημένη σας γέμιση  και απολαύστε!

πηγή και φώτο από εδώ surprisepix.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!