Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

ΠΑΓΩΤΟ ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ!!!!




Παγωτό Τούρτα


Για την βάση

125 γρ  βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
200 γρ. petit μπισκότα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

 Για το Παγωτό

250 γρ. κρέμα γάλακτος, φυτικό ή απλά
400 γρ. συμπυκνωμένο γάλα ζαχαρούχο
400 γρ. γάλα εβαπορέ (ή απλό πλήρες γάλα + 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας)
100  γρ  γεμιστά μπισκότα σοκολάτας 



Οδηγίες
Σε κατσαρόλι τοποθετούμε το βούτυρο, το συμπυκνωμένο γάλα και το  κακάο σε υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το μίγμα να  είναι ομαλό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα και το κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει.
 

  Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί . 
 

 Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμμώδες κρέμα .


  Τώρα προσθέστε το γάλα εβαπορέ, χτυπήστε και πάλι και βάλτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.


 Μετά από δύο ώρες, αφαιρέστε το παγωτό, κάντε ένα ακόμη καλό χτύπημα

  και προσθέστε τα θρυμματισμένο μπισκότα σοκολάτας. 

 Σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 27 εκατοστών καλύψτε με αλουμινόχαρτο, ή 
πλαστική μεμβράνη κάτω, όπως στη φωτογραφία. 

 Τοποθετήστε την βάση των μπισκότων και τοποθετείστε το παγωτό από πάνω. 
Αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα. 

 Ανοίξτε την φόρμα βγάλτε τον πάτο αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και βάλτε το κέικ σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε όπως επιθυμείτε.

πηγή και φώτο από εδώ .maminajela.com


 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!