Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Νηστίσιμη Pizza με θαλασσινά!!!




Pizza με θαλασσινά



Υλικά
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
  1 τόνο σε κονσέρβα
200 γρ. μύδια καθαρισμένα 
250 γρ γαρίδες καθαρισμένες
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
Φυτικό τυρί (προαιρετικά)


Οδηγίες

Διάλυσε τη μαγιά στο νερό και αφού κοσκινήσεις το αλεύρι ανακάτεψε όλα τα υλικα, λάδι, νερό και αλάτι μαζί
Ζύμωσε καλά με τα χέρια σου, σκέπασε με πετσέτα και άφησέ την σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να φουσκώσει
Στράγγιξε τον τόνο στο μεταξύ και κόψε σε κομματάκια
Σε ένα μπολ ανάμειξε τον πολτό ντομάτας, το σκόρδο, τα θαλασσινά και το αλατοπίπερο.
Στρώσε τη ζύμη σε αντικολλητικό ταψί και βάλε από πάνω το μίγμα των θαλασσινών
Από πάνω στρώσε τις ροδέλες ντομάτας πασπαλισμένες με λίγη ρίγανη και τις ελιές σε ροδέλες! Προαιρετικά πρόσθεσε το φυτικό τυρί
Ψήσε την πίτσα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 25 λεπτά περίπου, να ροδίσει η ζύμη

πηγή και φώτο από εδώ  www.tlife.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!