Καλαμαράκια κρασάτα!!!!!

kalamarakia-krasata

Νόστιμα καλαμαράκια κατσαρόλας με πιπεριές και ντοματούλες ! Ιδανικά για το καλοκαίρι και για περιόδους νηστείας! Συνιστάται για όλο τον χρόνο σε όσους αγαπούν τα θαλασσινά!!

Δείτε περισσότερες Συνταγές για καλαμαράκια 

kalamarakia-krasata2


Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες

1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ 

2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες (προαιρετικά )

1 ματσάκι μαϊντανό

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

kalamarakia-krasata3

Οδηγίες
Βάζουμε  σε ένα βαθιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε και τα καλαμαράκια και σοτάρουμε για μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα.

Σβήνουμε  το φαγητό  με το κρασί και αφήνουμε  το αλκοόλ να εξατμιστεί καλά.

kalamarakia-krasata4

Ρίχνουμε   τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, (τις πιπεριές  αν βάλουμε ) το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνουμε.

Καλύπτουμε   την κατσαρόλα με το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά  και αφήνουμε  το φαγητό να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα του.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι. 

kalamarakia-krasata5

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments