Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

ΦΛΟΥΔΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!



ΥΛΙΚΑ

4 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα

225γρ. ζάχαρη

225  γρ νερό

450 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος

Οδηγίες

Φρόντισε τα πορτοκάλια να είναι ακέρωτα. .
 Πλύντε τα  καλά και καθαρίστε τα. Κόψτε σε φέτες. 
 

Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και βράστε τα για μερικά λεπτά.
 Χύστε το πρώτο νερό και ξαναβράστε για να φύγει η πικράδα.


 Σε  ένα μέτριο κατσαρόλι φτιάξτε σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό και ρίξτε τις φλούδες μέσα. .
Χαμηλώστε την φωτιά και βράστε τα για 1 ώρα περίπου.

 
Βγάλε σε σχάρα και άφησε να στραγγίξουν.


Όσο κρυώνουν και στραγγίζουν τα πορτοκάλια ετοίμασε τη σοκολάτα.
 Λιώσε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας ανά διαστήματα , να λιώσει τελείως. 


Βούτα μία, μία τις φλούδες του πορτοκαλιού  μέχρι τη μέση στη σοκολάτα 
ή και ολόκληρες και άφηστε τα σε λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα

Αφού σφίξει ξανά η σοκολάτα μπορείς να σερβίρεις

 πηγή και φώτο από εδώ cupcakesandcashmere.com
και από εδώ smittenkitchen.com




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!