Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Λουκουμάδες Ποντιακοί!!!




Λουκουμάδες Ποντιακοί


Υλικά  
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό
7,5 γρ. μπέικιν πάουντερ
22ml ελαιόλαδο
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

 
Μέλι

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

 
Ελαιόλαδο

Οδηγίες
Σε µεγάλο µπολ βάλτε τα αυγά, τη ζάχαρη και το γιαούρτι και χτυπήστε µε αυγοδάρτη ώστε να έχετε ένα οµοιογενές µείγµα. Μετά ρίξτε λίγο λίγο το αλεύρι (κοσκινισµένο) και το µπέικιν πάουντερ. Αλείψτε τα χέρια σας µε ελαιόλαδο και ζυµώστε µέχρι να έχετε µια εύπλαστη ζύµη. Στην επιφάνεια εργασίας ρίξτε λίγο αλεύρι και µε τον πλάστη ανοίξτε σε φύλλο περίπου 2 εκ. Κόψτε τη ζύµη σε ρόµβους, ανοίγοντας στο κέντρο τους µια τρυπούλα. Περάστε τις δύο απέναντι άκρες του ρόµβου µέσα από την τρυπούλα.
Βάλτε ελαιόλαδο σε µια µεσαία κατσαρόλα και αφήστε να ζεσταθεί καλά σε µέτρια φωτιά. Ρίξτε λίγους λίγους τους ποντιακούς λουκουµάδες και τηγανίστε, γυρνώντας τους τακτικά µέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα µε τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε τα πισία ζεστά, περιχύνοντάς τα µε µέλι.

 πηγή και φώτο από εδώ glykamystika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!