Μερεντόψωμο! Βήμα βήμα!

Αφράτη νόστιμη ζύμη μπριος σε σχήμα λουλουδιού γεμιστό με μερέντα! Τι καλύτερο για το πρωινό η απογευματινό καφεδάκι?

Υλικά
Για τη ζύμη: 
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (2,5 ποτήρια )
  • 2 αυγά
  • 60 γρ ζάχαρη (1/3 φλιτζανιού)
  • 180 ml γάλα δωματίου θερμοκρασία (3/4 φλιτζανιού)
  • 80 γρ βούτυρο θερμοκρασίας δωματίου (5.5 κουταλιές της σούπας)
  • 7 γρ ξηρή μαγιά (2.5 κουταλάκι του γλυκού)
  • 8 γρ αλάτι (1,5  κουταλάκι του γλυκού) 
  • Μερέντα
 
Βήμα1 : Κάντε τη ζύμη
 


 Οδηγίες
Ανακατεύουμε το αλεύρι προσθέστε τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά σχηματίζοντας  μια τρύπα στη μέση, ρίχνουμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε ελαφρά, στη συνέχεια, προσθέστε  το γάλα και το βούτυρο που έχει προηγουμένως λιώσει συνεχίζοντας την εργασία με τα χέρια σας  μέχρι να σχηματίσουμε μια  μαλακή  ζύμη. Σκεπάστε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
 
Βήμα 2: Χωρίζουμε τη ζύμη

  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα τμήματα, απλώστε  το καθένα μέχρι να σχηματίσουν ένα δίσκο  λίγα χιλιοστά και διάμετρο περίπου 25 εκατοστά

Βήμα 3: Αλείψτε με σοκολάτα

  • Τοποθετήστε τον πρώτο δίσκο σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και απλώνουμε λίγη κρέμα σοκολάτας σε αυτό, φροντίζοντας να αφήσετε περίπου 1 ή 2 εκατοστά γύρω γύρω.
    Τοποθετήστε το δεύτερο δίσκο στο πρώτο και πιέστε τις άκρες με τα δάχτυλα σας για να ενωθούν. 
  • Τώρα βάλτε πάλι σοκολάτα για το δεύτερο δίσκο (αφήνοντας πάντα ένα ελεύθερο χώρο)
  • προσθέστε τον τρίτο δίσκο και κλείστε το με τα δάχτυλά σας. 
  • Κάντε το ίδιο και για το τρίτο δίσκο και κλείστε το με το τελευταίο δίσκο,αλλά  ΜΗΝ βάλετε  σοκολάτα αυτή τη φορά. Ο 4ος δίσκος θα είναι σκέτος
Βήμα 4 : Κόψτε
  •  Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, χωρίστε τη ζύμη στα 4 Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην κοπεί το κέντρο του δίσκου (δείτε τις φωτογραφίες). 

  • Τώρα κόψτε ξανά στα 4 έχοντας τελικά 8 κομμάτια αφήνοντας πάντα το κέντρο άκοπο και ξανακόψτε έτσι ώστε να έχετε  16 κομμάτια ζύμης

Βήμα 5: Δημιουργήστε το σχήμα



  • Κρατήστε 2 κομμάτια ζύμης με το ένα χέρι το ένα  και το άλλο με το άλλο χέρι το άλλο  και το καθένα από αυτά προς τα έξω. Αυτό σημαίνει ότι το κομμάτι που κρατάτε  με το δεξί σας χέρι θα συστρέφεται προς τα δεξιά και το άλλο  που κρατάτε με το αριστερό σας χέρι θα συστρέφεται προς τα αριστερά. 
  • Κάντε το αυτό για όλα τα τμήματα και η ζύμη σας  θα μοιάζει με μια νιφάδα χιονιού αυτό το τρόπο. Τώρα το βάζετε στο ταψί με τη βοήθεια της λαδόκολλας και αφήστε το να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για άλλη μία ώρα.
Βήμα 8: Ψήστε

  • Ψήνουμε στους 160 αέρα ή 180-200 αντιστάσεις για 30-45  λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.
 πηγή και από εδώ .instructables.com


Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους

και Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
 
 

0 comments