Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Ψητό κοτόπουλο Cordon Bleu ...



Ψητό κοτόπουλο Cordon Bleu ...
υλικά
5 στήθη κοτόπουλου, που χωρίζεται σε 2 (συνολική απόδοση 10 τεμάχια)
3-4 φλιτζάνια φρέσκο ​​ψωμί ψίχουλα
 3/4 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα
αλάτι / πιπέρι
4  κ.σ βούτυρο λιωμένο
 3 κ.σ λάδι ελιάς
 10 φέτες ζαμπόν σε λεπτές φέτες
10 φέτες γραβιέρα ή gouda
 προαιρετικά πασπαλίζουμε με βασιλικό / μαϊντανό



 Οδηγίες:
1. Τοποθετείστε μερικές φέτες ψωμί (απλό λευκό ψωμί σε φέτες .... το αφράτο είδος) στον επεξεργαστή τροφίμων για να κάνετε περίπου 4 φλιτζάνια φρέσκια  ​​τριμμένη φρυγανιά. Προσθέστε παρμεζάνα και τα βότανα, αν θέλετε. Αφήστε κατά μέρος.
2. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατέψτε λάδι .Αφήστε στην άκρη .
 3. Πλύνετε και καθαρίστε το κοτόπουλο και κόψτε κάθε φιλέτο σε δύο κομμάτια. Θα έχετε δύο πολύ λεπτές φέτες.


 4. Τοποθετήστε ένα κομμάτι κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής. Τοποθετήστε ένα πλαστικό περιτύλιγμα πάνω από το κομμάτι κοτόπουλο και χτυπήστε με ένα σφυρί Προσέξτε διότι το κρέας μπορεί να σκιστεί ή να δημιουργήσετε τρύπες. Κάνετε το ίδιο πράγμα με όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Θα πρέπει να έχετε 10 κομμάτια κοτόπουλου.


5. Καλύψτε κάθε κομμάτι κοτόπουλο με λίγο αλάτι / πιπέρι .Να είστε προσεκτικοί με το αλάτι στο κοτόπουλο, δεδομένου ότι είναι αρκετά λεπτό και το τυρί και το ζαμπόν είναι επίσης αλμυρό ....
6. Φέρτε όλα τα άλλα συστατικά σε κοντινή απόσταση. Βγάλτε το ζαμπόν και το τυρί και τοποθετήστε σε ένα πιάτο.

7. Πάρτε ένα κομμάτι κοτόπουλο και τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυρί .
8. Τυλίξτε το κοτόπουλο σε ρολό, φροντίζοντας να κλείσουμε τις πλευρές σε όσο το δυνατόν περισσότερο (αυτό εμποδίζει το τυρί να  στάξει έξω . Μπορείτε να το στερεώσετε με μια οδοντογλυφίδα


9. Πάρτε το κοτόπουλο ρολό και βουτήξτε το  στο λειωμένο βούτυρο από όλες τις  πλευρές .

  
10. Πάρτε το καλυμμένο με βούτυρο κοτόπουλο ρολό και στη συνέχεια κυλήστε το στην τριμμένη φρυγανιά / Παρμεζάνα μείγμα.


11. Βάζουμε σε ένα ταψί . Τελειώστε με τα υπόλοιπα. Μπορείτε να ρίξετε και μερικά αποξηραμένα βότανα της επιλογής σας ... αν δεν τα έχετε αναμίξει  στα ψίχουλα ψωμιού....
12. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα για να εξασφαλιστεί ότι ή φρυγανιά θα μένει στη θέση της σχετικά με το κοτόπουλο.


13. Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, τοποθετήστε κάθε ρολό κοτόπουλο σε λαδόκολλα.
14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  180 βαθμούς για 20-30 λεπτά Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο λεπτές φέτες θα κόψετε το κοτόπουλο.
Τοποθετήστε το ταψί στο επάνω τρίτο ράφι. Με αυτό τον τρόπο θα   ροδίσει καλύτερα... 


 πηγή και φώτο από εδώ homecookinginmontana.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!