Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Κοτόπουλο γεμιστό για γιορτινό τραπέζι !!!!!


Κοτόπουλο γιορτινό και απολαυστικό! Αντικαταστήστε φέτος την γαλοπούλα με αυτό το γεμιστό κοτόπουλο με συκωτάκια πουλιών και κάστανο! Ακολουθήστε την συμβουλή της συνταγής μας για σίγουρη επιτυχία.




Χρόνος Ψησίματος: 180 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 200 λεπτά

Συνταγή για 6 άτομα


Υλικά

  • 1 κοτόπουλο αρκετά μεγάλο
  • μισό κιλό συκωτάκια πουλιών- όχι καρδιές και στομάχια
  • 1 Ολόκληρο Κοτόπουλο
  • 1-2 σακουλάκια κουκουνάρι (προαιρετικά)
  • 12-15 κάστανα
  • 3 κούπες ρύζι σπυρωτό
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
  • 3-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι,
  • χυμός λεμονιού
  • ελάχιστη ρίγανη 

Eκτέλεση


Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να πάρει μία βράση. Δεν πρέπει να βράσει τελείως γιατί θα το ψήσουμε. Σε μία άλλη κατσαρολίτσα βράζουμε τα συκωτάκια αφού τα κόψουμε σε κομματάκια- όχι πολύ μικρά για να μην διαλυθούν. 

Αφού βράσει το κοτόπουλο παίρνουμε 3 κούπες ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη. Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε με το 1/3 από το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε και τα συκωτάκια. Τα σωτάρουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κάστανα. Προσθέτουμε και τον ζωμό από το κοτόπουλο. Αλάτοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγη ρίγανη. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρουφήξει το ζωμό. Το ρύζι πρέπει να κρατά στην γεύση όπως το κάνουμε για τα ντολμαδάκια. 

Στο μεγάλο μάτι της κουζίνας ψήνω τα κάστανα. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στη μέση. Καλό είναι να ψήσετε παραπάνω κάστανα μήπως και είναι μερικά χαλασμένα. Τα προσθέτουμε στην γέμιση με το ρύζι την οποία την έχουμε βγάλει από τη φωτιά. 

Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι σακούλα για ψήσιμο- εκτός και αν έχουμε γάστρα. Την κλείνουμε από τη μία μεριά και βάζουμε μία ποσότητα από τη γέμιση στον πάτο της σακούλας. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το ρύζι. Την υπόλοιπη γέμιση την βάζουμε μέσα στην σακούλα και την κλείνουμε. Ψήνουμε για 3/4 της ώρας περίπου στους 180 βαθμούς. 

Συνδυάζεται υπέροχα με σαλάτα ρώσικη, και λάχανο με καρότο. Καλή όρεξη!

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .ambrosiadis.gr 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΗΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2014!


Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Ιδέες για την πραμόνη πρωτοχρονιάς και την πρώτη μέρα του χρόνου!

Χριστουγεννιάτικο μπισκοτένιο δεντράκι!

 
ΠΈΡΔΙΚΑ ΣΕ ΔΕΝΤΡΑΚΙ GINGERBREAD
Gingergread Ζύμη
Υλικά  
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας μελάσα
1 αυγό χτυπημένο





 Οδηγίες
Στο μπολ του μίξερ ανακατεψτε το  αλεύρι, το αλάτι, και τα μπαχαρικά. .
 Βάλτε το άγκιστρο ζύμης στο μίξερ.
Σε ένα μέτριοκατσαρόλι  λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Όταν έχει λίωσει  κατά το μισό  κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέστε τη ζάχαρη, μελάσα και τα χτυπημένα αυγά. Ανακατέψτε καλά και γρήγορα (για να αποτρέψει τα αυγά από το μαγείρεμα). Προσθέστε την  μελάσα μίγμα στο μίγμα αλευριού και ανακατέψτε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Η Ζύμη θα είναι μαλακή. Χωρίστε σε δύο ίσα μέρη, ισιώστε σε δίσκους και τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για  μια μέρα  αν είναι δυνατόν.


Όταν η ζύμη είναι αρκετά  σταθερή, αφαιρέστε από το ψυγείο και αφήστε το να καθίσει μέχρι θερμοκρασία δωματίου (περίπου μία ώρα). Προθερμάνετε το φούρνο στους175 βαθμούς.
Για να  αποφύγετε να σας γλιστρήσει το  αλουμινόχαρτο σκουπίστε  με βρεγμένο σφουγγάρι στη συνέχεια βάλτε το αλουμινόχαρτο πάνω στον  υγρό πάγκο. Αυτό θα αποτρέψει το φύλλο από την ολίσθηση, ενώ ζύμη θα  ξεδιπλώσει.
Δουλεύοντας με ένα μισό της ζύμης, κυλήστε το στο  αλουμινόχαρτο που έχει ψεκαστεί με το αλεύρι. Πασπαλίστε τη ζύμη με αλεύρι για να αποτρέψετε  τη ζύμη από να κολλήσει στην πλάστη.


  
Θα πρέπει πρώτα να κόψετε  τα δύο κομμάτια του δέντρου και να ψηθούν  την ίδια στιγμή, στη συνέχεια, ανοίγουμε για να σχηματίσουμε  την πέρδικα και τα αχλάδια να ψηθούν μαζί, δεδομένου ότι δεν θα χρειαστεί τόσο πολύ χρόνο στο φούρνο.

 Πασπαλίζουμε περισσότερο αλεύρι στη ζύμη. Τοποθετήστε τα δύο κομμάτια μοτίβο δέντρο επάνω τη ζύμη και κόψτε από κομμάτια ζύμης. Αφαιρέστε κομμάτια ζύμης,που περισεύουν και  ζυμώνουμε μαζί και τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη  θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετεκάποια  στιγμή για να κάνετε  το πουλί και τα αχλάδια. Εάν το σχέδιό σας έχει κολλήσει στη ζύμη σε αυτό το σημείο, το βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά, θα πρέπει να είναι πιο εύκολο να αφαιρέσετε τα κομμάτια μοτίβο. Σηκώστε ολόκληρο το κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε σε φύλλο λαδόκολλας.


Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο.. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα μεγάλα κομμάτια θα τα ψήσετε για 14 λεπτά . Τα μικρότερα κομμάτια για 6 - 7 λεπτά. Αχρησιμοποίητη  ζύμη μπορεί να είναι τυλιγμένη σε πλαστικό και στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες (φέρτε σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε λίγο για την να χρησιμοποιήσετε ξανά). Για την πέρδικα σε ένα  έψησα τα μεγάλα κομμάτια δέντρων για 16 λεπτά, και το πουλί και τα αχλάδια για 8 λεπτά.
Όταν τα κομμάτια ζύμης έχουν ψηθεί  αφαιρέστε το  ταψί από το φούρνο.. Όταν τα κομμάτια τζίντζερ είναι εντελώς δροσερά ξεκολλήστε το αλουμινόχαρτο από το κάτω μέρος.
συνταγή για γλάσο θα δείτε εδώ royal-icing
και το χρωματίζετε με ανάλογα χρώματα ζαχαροπλαστικής
ή το αφήνετε λευκό και διακοσμείτε το δεντράκι όπως
βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία.





Η συνταγή και όλες οι φωτογραφίες είναι από εδώ notmartha.org



Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Βασιλόπιτα παραδοσιακή της αργυρώς !



Υλικά
 250 γραμμ. μαργαρίνη
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1 βανίλια
2 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα

Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, το μαχλέπι, τη βανίλια, το γάλα και το κονιάκ.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
3. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί Νο 30 και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε το νόμισμα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει. Κοσκινίζουμε πάνω, επίσης αν θέλουμε, ζάχαρη άχνη.


πηγή και φώτο συνταγής από εδώ argiro.gr

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ-MUFFINS ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΦΡΙΤΑΤΑ !!!!



Υλικά 
1 μικρό κόκκινο  κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
90 γρ λεπτές φέτες μπεικον  ψιλοκομμένο 
8 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 
75 γρ Τυρί γραβιέρα  ψιλοκομμένο τριμμένο
 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 

Οδηγίες
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
 Λαδώνουμε δύο φόρμες για  muffin 
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το μπεικον . Μαγειρέψτε , ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να είναι μαλακό. Αφήστε κατά μέρος για 15 λεπτά. 
Χρησιμοποιώντας ένα χτυπητήρι, χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το μίγμα μπεικον , γραβιέρα και το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να ανκατευτούν  καλά
Μ ε ένα κουτάλι βάλτε απο το μίγμα των αυγών σε muffin φόρμες . Ψήστε για 15 λεπτά . Αφήστε να κρυώσουν τα frittatas στα τηγάνια για 5 λεπτά. Γυρίστε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς .

Τοποθετήστε τα  frittatas σε ένα πιάτο. Διακοσμείστε το καθένα με 1/2 κ. γ   κρέμα γάλακτος .  Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .taste.com.au


Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Βασιλόπιτα του Παρλιάρου!!!!


Σίγουρα συνταγές για βασιλόπιτες έχετε ακούσει πολλές. Φέτος, όμως θα σας δώσουμε τη συνταγή του μετρ της ζαχαροπλαστικής Στέλιου Παρλιάρου για να καταπλήξετ τα πλήθη με τη νοστιμιά της.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά 
Μερίδες: 12


ΥΛΙΚΑ:
 4 αυγά
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2  κουτ. του γλυκού κανέλα σκόνη 
200 γρ. σταφίδες ή οποιοδήποτε άλλο ξερό φρούτο έχουμε στο σπίτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος τα ξερά φρούτα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45 λεπτά – 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ  .infokids.gr


Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο Σπιτάκι βήμα-βήμα και πρότυπο !!!!!



Σε αυτο το blog  sweetopia.net η οικοδέσποινα μεγαλουργεί τόσο με τις συνταγές, τα βιντεο όσο και με τις τελειες φωτογραφίες ! Σε παρακινεί και σε ξεσηκώνει τόσο ώστε ολα να θέλει κάποιος να τα δοκιμάσει εκείνη την στιγμή! Επισκευτείτε το site  sweetopia.netκαι θα δείτε ακόμα πιο πολλά !
 
 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ….

ΣΠΙΤΑΚΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΕΛΕΙΟ

ΚΑΙ ….

Υλικά
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ * 
δεν χρησιμοποιούμε το μπέικιν πάουντερ, εάν δεν επιθυμείτε να φουσκώσουν
250 γρ ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι  καστανή ζάχαρη
3 κ.γ κανέλα
3 κ.γ τζίντζερ
1 κ.γ γαρίφαλο
1 κ.γ αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι μελάσα



Οδηγίες:

1. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, ανακατεύουμε το βούτυρο και μαύρη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
2. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά πρώτα, στη συνέχεια, τα αυγά και τη μελάσα. Μειώστε την ταχύτητα
3. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
4. Τυλίξτε τη ζύμη σε σχήμα στρογγυλό σε πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το να ξεκουραστεί περίπου 1 ώρα.
5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς  C  .Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ή ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλα
6. Κόψτε τα σχήματα με τους κόπτες μπισκότων και τοποθετήστε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
7. Καταψύξτε τουλάχιστον 15 λεπτά έως 1 ώρα.
8. Ψήστε τα μπισκότα μέχρι να ροδίσουν  12 έως 14 λεπτά. 




  εκτυπώστε το προτυπο εδώ


 Συνταγή για  Γλάσο royal icing θα βρείτε εδώ 



Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικα κουτιά για φάγωμα!!!!



Υλικά

250 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ  καστανή ζάχαρη
100 γρ (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
60ml (1/4 φλιτζανιού) μελάσα
1 αυγό
565  γρ 33/4 φλιτζάνια) αλεύρι, κοσκινισμένο
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας
375 γρ  σκούρα σοκολάτα
1 ασπράδι αυγού
300 γρ (2 φλιτζάνια) ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
3 σταγόνες φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
Ασημένια μπιλάκια για διακόσμηση
Αγόρασε σοκολάτες, για να γεμίσει κάθε κουτί

Βήμα 1
Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να  χτυπήσετε  το βούτυρο,την  καστανή ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη και το σιρόπι –μελάσσα σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε καλά Σταδιακά προσθέστε το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα και την σόδα μέχρις ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη, προσθέτοντας λίγο επιπλέον αλεύρι αν χρειαστεί. Γυρίστε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 20 λεπτά .

Βήμα 2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Τοποθετείστε 3 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ανοίγουμε τη μισή ζύμη μεταξύ 2 φύλλα αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος μέχρι πάχους 4mm. Κόψτε δεκαπέντε τετράγωνα 8 εκατοστά από τη ζύμη. Ψήνουμε στα ταψιά για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν  χρώμα. Αφήστε για 5 λεπτά να κρυώσουν  πριν τη μεταφορά σε σχάρες για να κρυώσουν εντελώς. Επαναλάβετε με την  υπόλοιπη ζύμη.

Βήμα 3
Κρατήστε 5 τετράγωνα gingerbread για τις βάσεις. Χρησιμοποιήστε ένα κορνε ή ένα κουτάλι και επαλείψτε όλο το κομμάτι με την λιωμένη σοκολάτα. Θέστε κατά μέρος μέχρι να πήξει.

Βήμα 4
Χτυπάμε το ασπράδι σε ένα μπολ μέχρι να γίνει  αφρώδες. Βαθμιαία χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού (αν είναι πολύ αραιό το γλάσο  προσθέστε περισσότερη ζάχαρη).

Βήμα 5
Βάλτε το γλάσο σε κορνέ και διακοσμήστε τα κουτιά με γλάσο και με τα ασημένια μπιλάκια  για τις πλευρές και τα καπάκια. Αφήστε για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα

Βήμα 6
Ξαναλιώστε την  υπόλοιπη  σοκολάτα ,Τοποθετήστε 1 βάση μελόψωμο σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Χρησιμοποιήστε τη σοκολάτα να στηρίξτε 2 πλευρές στη βάση. Σταθεροποιήστε το δίπλα σε μια φόρμα ή ταψί για να μείνει σταθερό . Επαναλάβετε για να ενταχθούν και οι άλλες 2 πλευρές. Κάλυψτε με τα καπάκια. Γεμίστε κάθε κουτί με σοκολατάκια.

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .taste.com.au


Για ακόμα περισσότερα σπιτάκια

φώτο από εδώ cakecrumbs.livejournal.com

 φώτο από εδώ .juliausher.com


 φώτο από εδώ .angeladay.co.za

φώτο από εδώ jessie-cookingmoments.