Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!!!!


ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Υλικά
2 φλυτζάνια (150 γρ) ζαμπόν σε κύβους
1 πιπεριά, σε κύβους
8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 φλυτζάνια (230γρ.) τριμμένο τυρί τσένταρ
10 τορτιγιας ή αραβικές πίτες
6 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Οδηγίες
Ετοιμάστε ένα ταψί και αλείψτε το  με ελαιόλαδο
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το ζαμπόν, πιπεριά, φρέσκα κρεμμυδάκια και 1 φλιτζάνι από το τυρί. Τοποθετήστε 1/3 φλιτζάνι του ζαμπόν μείγματος κάτω από το κέντρο κάθε τορτίγιας. Τυλίξτε τα 


Ετοιμάστε μίγμα των αυγών:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, το γάλα και την κρέμα γάλακτος , το αλεύρι και το αλάτι. Ρίξτε πάνω από τα tortillas. Καλύψτε στη συνέχεια  με αλουμινόχαρτο και ψήστε  ή  αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να ψηθεί το πρωί.


 Θερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς . Ρίξτε από πάνω το υπόλοιπο φλιτζάνι τυρί .Καλύψτε το  ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο  και στη συνέχεια ψήνουμε 10 έως 15 λεπτά περισσότερο ή μέχρι το τυρί  να λιώσει.


 πηγή και φώτο από εδώ .inspiredtaste.net



Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ –ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ !!!!


ΟΡΕΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ –ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ 

Υλικά
Αγγουράκια τουρσί
Τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
Φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλας

Οδηγίες


Ξεκινήστε να κόβετε τα αγγουράκια τουρσί κατά μήκος σε τέταρτα ή έκτα, ανάλογα με 
το πόσο μεγάλα είναι τα τουρσιά.
Αλείψτε κάθε φέτα ζαμπόν ή γαλοπούλας με 1 κ.γ κρέμα τυριού.


Βάλτε ένα αγγουράκι τουρσί σε κάθε φέτα ζαμπόν.
Τυλίγουμε το ζαμπόν φέτα γύρω από το αγγουράκι τουρσί.



Στη συνέχεια βάζουμε οδοντογλυφίδες ευθυγραμμίζοντας τους στο σημείο που θέλετε να κοπεί το ζαμπόν. (Με μεγαλύτερες φέτες ζαμπόν μπορείτε να πάρετε μέχρι 5 από αυτά από ένα κομμάτι ζαμπόν, αλλά με το μικρότερο ζαμπόν έκοψα μόνο 3.)



Κόψτε τα ρολά έτσι ώστε κάθε κομμάτι έχει μια οδοντογλυφίδα σε αυτό, και σερβίρετε.



 Μπορείτε επίσης να τα κάνετε και  χωρίς τυρί κρέμα, αν έχετε επισκέπτες που δεν μπορούν να φάνε γαλακτοκομικά προϊόντα ή θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες ακόμα περισσότερο.

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ kalynskitchen.com



Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ !!


 πηγή και φώτο από εδώ  seasaltwithfood.com
 
ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ !!
Υλικά
6 μέτριες πατάτες
2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
30 γρ βούτυρο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ˚ C Βάλτε τις πατάτες σε ένα ξύλο κοπής, με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω. Ξεκινήστε από το ένα άκρο της πατάτας, κόβοντας  σχεδόν σε όλη τη διαδρομή μέσα περίπου διαστήματα 3 έως 4 mm. Τακτοποιήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και τοποθετήστε το σκόρδο ανάμεσα στις σχισμές. Κόψτε λίγο βούτυρο πάνω από κάθε πατάτα. Στη συνέχεια περιχύνουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ψήστε τις πατάτες για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες γίνουν  τραγανές και η σάρκα να είναι μαλακή.




Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

ΨΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΤΕΛΕΙΕΣ!





Ψητές πατάτες Φούρνου Με Μπέικον 

Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
250 γρ φέτες μπέικον
½ κιλό και παραπάνω πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
χοντρό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκο
​​μαϊντανό



Οδηγίες:
Τρίψτε τις πατάτες και τοποθετήστε τις  σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό μέχρι οι πατάτες  να καλύπτονται από το νερό. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού και βράζουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν .
Εν τω μεταξύ, κόβουμε σε λωρίδες το μπέικον στη μέση, και το τσιγαρίζουμε .


Ψήστε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσει . 
Αφαιρέστε το μαγειρεμένο μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Ελέγξτε τις πατάτες με το πιρούνι, στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν .
Ενώ οι πατάτες κρυώνουν προθερμάνετε το φούρνο στους 220° C και πολτοποιήστε το σκόρδο και το μαϊντανό. Επίσης, τρίψτε την παρμεζάνα.
Στη συνέχεια, προετοιμάστε το ταψί αλείφοντας το με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Κόβουμε στη μέση, τις πατάτες.


Τοποθετήστε στο ταψί και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετήστε στο φούρνο 220 ° για 35-40 λεπτά. Περιστρέψτε πατάτες στην μέση  του χρόνου ψησίματος για να εξασφαλίσετε  ένα ωραίο  χρώμα.

Μειώστε τη θερμοκρασία στους 185 °, γυρίστε τις πατάτες πάνω και πασπαλίζουμε με το μπέικον, το σκόρδο, και την παρμεζάνα .


Προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε. Ξαναβάλτε στο φούρνο για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν ομοιόμορφα και το τυρί να λιώσει. Αφαιρέστε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως!

 πηγή και φώτο από εδώ myadventuresinthecountry.com




Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

ΠΙΤΣΑ ..ΜΑ... ΤΙ ΠΙΤΣΑ? ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΤΣΑΣ? !!! ΤΕΛΕΙΑ !!!


  πηγή και φώτο συνταγής από εδώ kayotic.nl



ΠΙΤΣΑ ..ΜΑ ...ΤΙ ΠΙΤΣΑ? ΑΠΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΖΥΜΗ!!!

Υλικά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 1/4 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
2 κουταλάκιa του γλυκού στιγμιαίa μαγιά
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
1 1/2  εως 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι



Οδηγίες
 
Ανακατέψτε τη μαγιά και το αλάτι. 


Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέλι.


Και προσθέστε 1 φλυτζάνι ζεστό νερό σε αυτό. Ζεστό- χλιαρό όχι καυτό!


Τοποθετείστε τα υλικά στο μίξερ και ανακάτεψε ή ζυμώστε με τα χέρια .


Προσθέστε το λάδι και 1 φλιτζάνι αλεύρι. Περιμένετε για το αλεύρι να ενσωματωθεί πλήρως πριν την προσθήκη του επόμενου  φλιτζανιού. Στη συνέχεια, προσθέστε το τελευταίο 1/4 του φλιτζανιού.


Ζυμώστε μέχρι να έχετε ένα εύπλαστο ζυμάρι.

Το βγάζουμε από το μίξερ αν χρησιμοποιούμε και ζυμώνουμε με τα χέρια για λίγα λεπτά.


Λαδώστε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ.


Τοποθετήστε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ αλείφοντας με λίγο λάδι την ζύμης μας  και. καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη αφήνοντας το να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου.



Πατάμε την ζύμη να ξεφουσκώσει  και την  μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αλεύρι και στις δύο πλευρές της ζύμης και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε περισσότερο αλεύρι αν η ζύμη αρχίσει να κολλά στα χέρια σας.


Βάζουμε σάλτσα και τα υλικά της αρεσκείας μας και  ψήνουμε  12 -15  λεπτά στους 225 βαθμούς .




ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΤΣΑΣ 

Υλικά
ένα μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
3 ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας λάδι 


Οδηγίες
                                Λεπτομερώς κόβουμε  το κρεμμύδι και τρίβετε το σκόρδο.


 Σωτάρετε τα κρεμμύδια σε μία κουταλιά της σούπας λάδι, προσθέστε το σκόρδο και την πάστα ντομάτας και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. Αυτό θα γλυκάνει την πάστα ντομάτας λίγο.


Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, καρυκεύματα, αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.

 Κόψτε το βούτυρο, προσθέστε το στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
 Αυτό είναι όλο. Τελειώσατε.


 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπλέντερ σας για να ομογενοποιηθεί η σάλτσα, αν σας αρέσει.
 Είναι  τέλεια όπως είναι.

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ kayotic.nl