Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!



ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

Υλικά

Μανιτάρια
 
Αυγά

Φρυγανιά

Παρμεζάνα τριμμένη

Λάδι για τηγάνισμα


Οδηγίες

Αρχικά παίρνουμε 4 μπωλ τοποθετώντας ξεχωριστα τα υλικά μας.
Πανάρουμε τα μανιτάρια στα χτυπημένα αυγά ,κατοπιν τα τυλίγουμε με  την φρυγανιά
και την παρμεζάνα.

Σε αντικολλητικο τηγανι βάζουμε ελάχιστο λάδι και ψήνουμε.
Σερβίρονται ζεστά.




Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ !!!

ΤΟ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΟ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ

Υλικά

1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 φάκελος ξηρή μαγιά (2 1/4 κουταλάκια του γλυκού)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
Ελαιόλαδο
300 γρ τυρί κίτρινο ή κασέρι
*½ φλιτζάνι βούτυρο σκόρδου *

Tips : το σκορδοβούτυρο είτε το αγοράζουμε έτοιμο (lidl) είτε το φτιάχνουμε εμείς!

 Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το νερό, το μέλι και την μαγιά μαζί. Αφήστε για 5 λεπτά. 

 Μόλις η μαγιά ενεργοποιηθεί  προσθέστε το αλάτι και το αλεύρι λίγο λίγο με ένα κουτάλι. Εάν χρησιμοποιείτε μίξερ, φροντίστε να μην αυξήσετε την ταχύτητά από το 1 ή 2 .Μόλις ζύμη αρχίσει να τραβιέται  μακριά από τις πλευρές  και το μπολ φαίνεται να είναι αρκετά καθαρό, σταματήστε να ζυμώνετε αφήστε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά

   Αφήστε το μηχάνημα  να ζυμώσει τη ζύμη. Μετά από 5 λεπτά, η ζύμη πρέπει να είναι λεία και κολλώδες, αλλά όταν την ακουμπάτε δεν πρέπει να αφήσει κανένα  κομμάτι ζύμης στα δάχτυλά σας.


 Αλείψτε με λάδι το μπολ και η ζύμη. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη ή μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.


 Πατήστε κάτω τη ζύμη και κόβουμε σε δύο ίσα μέρη. Δώστε σχήμα σε δύο μεγάλες μπαγκέτες πάνω σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με φύλλο λαδόκολλας.

    
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και  αφήστε να αυξηθεί 30 λεπτά. 


 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C και  κρατήστε την ζύμη σε χώρο κοντά στο φούρνο, όπου αυτό είναι ωραίο και ζεστό. Μόλις φούρνος προθερμανθεί  αφαιρέστε το πλαστικό περικάλυμμα, από την ζύμη χαμηλώστε το φούρνο στους 175 C  βάλτε το ψωμί στο φούρνο και ψήνουμε  για 20 λεπτά.


  
Εν τω μεταξύ,  κόψτε το τυρί σε λεπτές φέτες και να λιώστε το βούτυρο.

  
Βγάλτε τα καρβέλια ψωμιά από το φούρνο μετά από 20 λεπτά και αλείψτε τα  με το λιωμένο βούτυρο σκόρδου. Ψήνουμε άλλα 5-7 λεπτά ή μέχρι το ψωμί αρχίζει να ροδίζει . Αφαιρέστε από το φούρνο και  αφήστε κρυώσουν για 15 λεπτά.



 Κόψτε σε φέτες του αλλά όχι μέχρι κάτω .

  
Βουρτσίστε το βούτυρο σκόρδου ανάμεσα σε κάθε φέτα και γεμίστε το με μια φέτα τυρί.


 Ψήνουμε άλλα 3-5 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει εντελώς.


 Σερβίρετε αμέσως.
 

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .laurenslatest.com



ΣΚΟΡΔΟΒΟΥΤΥΡΟ

Υλικά

250γρ Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φρέσκο
​​κρεμμύδι ή ριγανη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2-3 σκελίδες σκόρδο ή πούδρα σκόρδου (πωλείτε στο
lidl)
Αλάτι
πιπέρι

  Οδηγίες
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε καλά Αλατοπιπερώνετε.
Τώρα τυλίξτε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολλα σε ρολό ή  με ένα κουτάλι τοποθετείστε σε φαρμάκια για σοκολατάκια και παγώστε .
Αυτό θα κρατήσει σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για δύο εβδομάδες ή μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη, ώστε να έχετε πάντα κάποια στο χέρι.


Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ !!!




φώτο από εδώ ricettegustose.it 


ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Υλικά

φέτες ψωμί 

λουκάνικο –φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλας 

κίτρινα τυριά –ενταμ ή γκουντα


Οδηγίες 
 
Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού . Απλώστε πάνω από το ψωμί τα κίτρινα τυριά
Τοποθετείστε το λουκάνικα ή τα αλλαντικά  πάνω από το τυρί.
Τοποθετήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.


Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΚΡΑΤΙΝΕ !!!

 Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .wittyinthecity.com


ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΚΡΑΤΙΝΕ

Υλικά
Πατάτες
Κρεμμύδι ξερό
1 κ.σ Βούτυρο
2 κ.σ αλεύρι
½ φλιτζάνι ζωμό κότας ή νερό
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
1 ¼ φλιτζάνι τυρί τριμμένο


Οδηγίες
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια .
Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Προσθέστε τους κύβους κρεμμυδιού ή ένα μικρό κρεμμύδι
 και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει.



Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι με τα κρεμμύδια και τα 
ανακατεύετε έτσι  ώστε  έτσι το αλεύρι να απορροφήσει  όλο το βούτυρο.
 

 Προσθέστε  1/2 ζωμό κότας φλιτζάνι και  1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με τα κρεμμύδια
 και ανακατεύουμε όλα μαζί  Ρίξτε στο μείγμα με το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
 Προσθέστε  και 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει στη σάλτσα.




 Προσθέστε τις πατάτες σας στο τηγάνι και ανακατεύετε  μέχρι να καλυφθούν 
πλήρως στο τυρώδης μείγμα. Καλύψτε το τηγάνι σας και αφήστε τις πατάτες να μαγειρευτούν   
σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 185º c .

Όταν περάσουν τα 15 λεπτά πασπαλίστε με το 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα 
πάνω από τις πατάτες. Βάλτε τις πατάτες σε ταψί στο φούρνο 
και αφήστε τις πατάτες  να ψηθούν για 30 λεπτά μέχρι το τυρί να ροδίσει. 



Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ- ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

πηγή και φώτο από εδώ .ibreatheimhungry.com 


ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

 Υλικά
1 κεφάλι κουνουπίδι
2  κ.σ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ  βούτυρο
1/3 φλιτζάνι τριμμένο cheddar
4 ασπράδια αυγών
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες
Καθαρίστε και κόψτε το κουνουπίδι, προσθέτοντας τα μπουκετάκια σε ένα φούρνο μικροκυμάτων μάσα σε ασφαλή μπολ. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο στο μπολ και βράστε τα για για 5 λεπτά. Προσθέστε το κουνουπίδι και το τυρί σε επεξεργαστή τροφίμων και ανακατέψτε μέχρι να γιάνουν κομματάκια . Προσθέστε με αλάτι και πιπέρι. Παγώστε  για τουλάχιστον μισή ώρα. Χτυπάμε τα ασπράδια και βάλτε το 1/3 από τα ασπράδια στο μείγμα κουνουπίδι .

Στη συνέχεια, βάλτε  το μίγμα κουνουπίδι στο υπόλοιπο των λευκών αυγών και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν. Για καλύτερα αποτελέσματα παγώστε για άλλη μισή ώρα για να διατηρήσουν  το σχήμα τους, καθώς και. τοποθετήστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό ή σωλήνα αστέρι Ψεκάστε το εσωτερικό της σακούλας με λίγο λάδι .Κόβετε σχήματα και τοποθετείτε σε λαδόκολλα.. Όταν τελειώσετε, ψήνετε στους 180  βαθμούς για 10-12 λεπτά (ή και περισσότερο ) μέχρι να διογκώνουν  και να ροδίσουν ελαφρά. Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε .

Για πιο τραγανό αποτέλεσμα βάλτε λάδι σε ένα τηγάνι φαίνουμε να κάψει καλά και όταν είναι πολύ ζεστό προσθέστε το ψημένο κουνουπίδι.. Δεν χρειάζεται, καιρό ένα λεπτό σε κάθε πλευρά για να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά .Σερβίρετε αμέσως.