Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ-ΓΙΟΡΤΗ - ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ!



πηγή συνταγής από εδώ .bakingobsession.com


Υλικά

1 πακέτο τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
115 γρ φέτα τυρί
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινη πιπέρια(περίπου 1 μέτρια)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένες  λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο
 ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
55 γρ ψιλοκομμένο πικάντικο σαλάμι
Περίπου 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι λίγο

 

Οδηγίες

Κόβουμε από τα δύο άκρα της μπαγκέτας. Χρησιμοποιώντας ένα μακρύ λεπτό μαχαίρι βγάζουμε την ψίχα της μπαγκέτας αφηνοντάς την κούφια .

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ κτυπήστε το τυρί κρέμας μέχρι να γίνει απαλή κρέμα και χωρίς σβόλους. Χτυπάμε το τυρί και το σκόρδο. Ανακατεύετε και τα υπόλοιπα συστατικά.

Αρχικά από το ένα άκρο και μετά από το άλλο άκρο συμπληρώστε την μπαγκέτα με το μείγμα του τυριού.
Τυλίξτε το γεμιστή μπαγκέτα πολύ καλά σε μεμβράνη ή λαδόκολλα και βάλτε  στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες και μέχρι δύο ημέρες. Λίγο πριν το σερβίρισμα, κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες και σερβίρουμε.

Tips : Χρησιμοποιείστε ένα λεπτό σφηνάκι τεκίλα για να πιέσετε τη γέμιση μέσα στην μπαγκέτα.
Για να έχουμε  πιο προσεγμένα κομμάτια κάθε φορά που κόβουμε βουτάμε το μαχαίρι σε ζεστό νερό και σκουπίζουμε .

 

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

ΤΡΑΓΑΝΟΙ ΚΟΚΟΛΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ!!!


πηγή συνταγής από εδώ familyfeedbag.com 



Υλικά

φυτικό λάδι για τηγάνισμα
3 φλιτζάνια τριμμένο κολοκύθι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
 
Οδηγίες
Βάλτε λάδι στο τηγάνι, και  τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία . Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.

Στη συνέχεια ανακατέψτε  το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ ,προσθέστε στο μείγμα των κολοκυθιών. 


Για να ελέγξετε το λάδι βουτήξτε  ένα κουτάλι στο κουρκούτι στη συνέχεια βυθίζεται το κουτάλι μέσα στο λάδι. Μόλις το λάδι διοχετεύεται σε επαφή με το κτύπημα, είναι αρκετά ζεστό. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνετε κουταλιές μείγματος μάσα στο τηγάνι Μόλις πάρουν χρώμα και ροδίσου και από τις 2 πλευρές αφαιρέστε και τοποθετείστε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να αποστραγγιστεί το περίσσιο λάδι.




Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ - ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ


Υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά είδη αλεύρων . Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ,αλεύρι ολικής αλέσεως, αλεύρι αμυγδάλου, αλεύρι για ψωμί αλεύρι ρυζιού, αλεύρι που φουσκώνει, σιμιγδάλι, αλεύρι φαγόπυρου, και, φυσικά, αλεύρι μαλακο για κέικ.
To aλεύρι κέικ είναι απλώς ένα λευκό μαλακό σιτάλευρο με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και χαμηλή πρωτεΐνη. Είναι καταλληλότερο για ευαίσθητα ψημένα αγαθά όπως κέικ και γλυκά, δεδομένου ότι δημιουργεί μια ελαφρύ αφράτη υφή και τρυφερά ψίχουλα
Όταν είστε κάτω από την κρίσιμη στιγμή για την τούρτα γενεθλίων της κόρης σας, μην πανικοβληθείτε όταν διαβάζετε αλεύρι μαλακό αλλά χωρίς μπεικιν στην συνταγή .Πριν βιαστούμε να τρέξουμε στο  super market για άλλη μια σακούλα αλεύρι εδώ είναι μια γρήγορη και εύκολη  λύση ως υποκατάστατο.




Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ...

 Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

και
  κορν φλαουρ

Για κάθε 1 φλιτζάνια αλεύρι βάζουμε 
 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ και ανακατεύουμε καλά..

Πηγή από εδώ hotpolkadot.com

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

ΠΕΙΝΙΡΛΙ-ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΥΔΙΑ!!!



 πηγή και φώτο αυνταγής από εδώ .ricettegustose.it





Υλικά για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι
25 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι γάλα
νερό
αλάτι



Υλικά για τη γέμιση:

1 κιλό  κρεμμύδια
200 γρ. μαύρες ελιές
2 ώριμες ντομάτες
30 γρ. λάδι για άλειμμα 


Οδηγίες

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε να το μαγειρέψουμε με λίγο
 λάδι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα. 

 Μετά από 30 λεπτά, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. 


 Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη ζύμη και αφήστε την για 30 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, το ένα πιο πλατύ από το άλλο, ισιώστε το μεγαλύτερο κομμάτι
και βάλτε σε ένα ταψί, μοιράστε την γέμιση και καλύψτε με ένα ακόμα κομμάτι ζύμης από πάνω ή ανοίξτε σε μεγαλύτερο στρογγυλό φύλλο , βάλτε γέμιση στην μια πλευρά του φύλλου και κλείστε σε μισοφέγγαρο. 





Αλείψτε τα από πάνω με λάδι.
Ψήστε για 30-35 λεπτά στους 200 βαθμούς.