Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ –HOMEMADE MASCARPONE


Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ bakingobsession.com




ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ –HOMEMADE MASCARPONE

 ΖΕΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
Υλικά 

500 ml κρέμα γάλακτος (36%) 

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού


  πηγή φώτο από εδώ mangiodasola.com
 

Οδηγίες
Βάλτε λίγο νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ώστε το νερό μόλις να σιγοβράζει. Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μεταλλικό μπολ, στη συνέχεια, τοποθετήστε το μπολ στην κατσαρόλα- Μπαιν Μαρί .


  Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να φτάσει
 σε θερμοκρασία 85 C. Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά .


 Προσθέστε το χυμό λεμονιού και συνεχίστε τη θέρμανση του μείγματος, 
ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να αρχίσει να πήζει κρέμα.

 Όταν το μείγμα είναι έτοιμο βάζοντας ένα κουτάλι μέσα θα καλύψει πίσω από το 
ξύλινο κουτάλι σας ένα  παχύ στρώμα.
 Θα δείτε μόνο μερικά σαφή ίχνη ορού γάλακτος όταν ανακατεύετε.

 Αφαιρέστε το μπολ από το νερό και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά


  Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε ένα κόσκινο με τέσσερα στρώματα βρεγμένο τουλπάνι 
και βάλτε το μείγμα μέσα στο ένα σουρωτήρι -μπολ.


Μόλις κρυώσει εντελώς, καλύψτε με το πλαστικό περικάλυμμα και 
ψύξτε (μαζί με το κόσκινο) μία ημέρα ή έως και 24 ώρες.









ΚΡΥΑ ΜΕΘΟΔΟΣ



Σπιτικό μασκαρπόνε


Υλικά
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35%
3 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
τουλπάνι, σουρωτήρι


 Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ nancyvienneau.com

Οδηγίες

Ρίξτε κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και αφήστε το να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Χτυπήστε ελαφρά το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά  με την κρέμα για περίπου 5 λεπτά η κρέμα θα αρχίσει να πήζει και να γίνει ξινή κρέμα
Βάλτε σε ένα σουρωτήρι κομμάτια τουλπάνι και τοποθετήστε το σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ. Ρίξτε την κρέμα στο τουλπάνι. Αφήστε αυτό να σταθεί σε ένα δροσερό μέρος για 5 ώρες ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο.



Σημείωση: Εμείς δοκιμάσαμε  την κρύα μέθοδο για mascarpone  και φτιάξαμε ενα φανταστικό
tiramisu .!Εσείς δοκιμάστε όποια από τις 2 μεθόδους θέλετε!






Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ- ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ- Party "Marshrooms"



πηγή και φώτο συνταγής από εδώ tasteofhome.com



ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ- ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ- Party "Marshrooms"


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ -ΝΤΟΜΑΤΑΣ


Υλικά
2 ντοματάκια
 4 σκληρά βρασμένα αυγά, ξεφλουδισμέναa
1/3 φλιτζάνι  μαγιονέζα Hellmannς
Μαρούλι
 

Οδηγίες

Κόβετε τις ντομάτες στη μέση κατά πλάτος Βγάλτε το εσωτερικό μέρος Αφήστε επάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Σπρώξτε προσεκτικά κάθε μισό ντομάτας πάνω στο μισό ενός αυγού.
Κόψτε μια μικρή τρύπα στη γωνία από ένα πλαστικό σακουλάκι Γεμίστε  με μαγιονέζα. Κάντε μικρές τέλειες  στις  κορυφές  της ντομάτας. Τοποθετήστε το μαρούλι σε πιάτο σερβιρίσματος.





ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΑΠΟ ΕΔΩ .themuckymacbook.com


ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ - ΜΗΛΟΥ



Υλικά
   
Μεγάλα Marshmallows
Κόκκινα μήλα
Χυμός ενός λεμονιού
οδοντογλυφίδες
Κοφτερό μαχαίρι





 Οδηγίες
Πλύνετε τα μήλα σας και αφήστε τα να στεγνώσουν  σε χαρτί κουζίνας. Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να γυαλίσετε τα μήλα (με ζελε χωρις χρώμα) σε αυτό το σημείο, ώστε το τελικό προϊόν να είναι όμορφο και λαμπερό.

Κόβουμε σε φέτες τα μήλα.

 Θα χρησιμοποιηθούν αρκετά μεγάλα μήλα ώστε να μπορούμε να πάρουμε
  τρεις κορυφές marshroom από κάθε μήλο.
Αλείψτε με πινέλο και  λίγο χυμό λεμονιού για την άκρη για να μην αρχίσει να αλλάζει χρώμα το μήλο
.



 Βάλτε σε  ένα marshmallows μια οδοντογλυφίδα.
Πιέστε το επάνω στο μήλο.




 Για τα mini Marshmallows κόψτε σε λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας κάποιo ψαλίδι κουζίνας. 
Θα κολλήσει με το μήλο με λίγο χυμό λεμονιού η κουβερτούρα λιωμένη .


ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΗΣ .themuckymacbook.com