Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ - ΤΟΥΡΤΑ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ Η ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ!!!



Τις φώτο και τις οδηγίες βήμα-βήμα τις πήραμε από εδώ paninihappy.com 
Την συνταγή από εδώ saveur.com

 


 ΤΟΥΡΤΑ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ

ΓΙΑ ΤΟ Ψωμί:
 
50 γρ φρέσκια μαγιά ή 12 γρ ξηρή μαγιά
500 ml (2 φλιτζάνια) νερό, 37C
2 κουταλάκι του γλυκού. Αλάτι
1 κ. γ μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
165 γρ (1 1/4 φλυτζάνι) αλεύρι ολικής αλέσεως
380-450 γρ (4 1/2 - 5 φλιτζάνια) αλεύρι γ.ο.χ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ 
 
400 γρ καπνιστή ρέγκα, ή τόνο
100 ml (1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα)
100 ml (1/2 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος


Κρέμα μείγμα τυριού
 
300  γρ Τυρί κρέμα
300 ml (1 1/4 φλιτζανιού) κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού. αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού. φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι

 

Σάλτσα μουστάρδας
 
1 1/2 κουταλιά της σούπας. άχνη ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά της σούπας. Μουστάρδα Dijon
1 1/2 κουταλιά της σούπας. απαλή  μουστάρδα
αλάτι
100 ml (1/2 φλιτζάνι) μαγειρικό λάδι

 

Επικαλύψεις
 
400 γρ καπνιστό σολομό
1 αυγό, βραστό
αγγούρι
Λίγα ραπανάκια
Μαρούλι
Μαϊντανός
Βούτυρο
Μεταλλικό νερό
 


Για να κάνουμε τα στρώματα ψωμιού

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι, και τοαλεύρι ολικής αλέσεως. Ανακατεύουμε το και το άσπρο αλεύρι. zυμώνουμε , βάζουμε και πάλι σε ένα μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει 45 λεπτά. Αφαιρούμε  τη ζύμη από το μπολ, ζυμώνουμε, και κάνουμε ένα στρογγυλό κέικ. Τοποθετούμε  σε λαδωμένη  στρογγυλή φόρμα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200C . Ψήστε το ψωμί για 35 λεπτά περίπου. 



Σε ένα μπλέντερ, αναμείξτε την ρέγγα,  ή τον τόνο την μαγιονέζα 

και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει λείο. 
Αφήστε κατά μέρος.

Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε αλάτι και λευκό πιπέρι. 


Βεβαιωθείτε ότι τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας 

είναι σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά θα χωρίσουν . 
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και την μουστάρδα και περιχύνουμε με λάδι. 
Πασπαλίστε με αλάτι. Φυλάσσεται στο ψυγείο.


paninihappy.com

Κόψτε την κόρα από το ψωμί και επίσης χωρίστε σε τρία στρώματα. Βάλτε το πρώτο στρώμα σε ένα πιάτο. Βρέξτε με λίγο μεταλλικό νερό. Απλώστε με μους και σκεπάζουμε με φέτες αγγουριού. Πατήστε το επόμενο στρώμα κάτω. Βρέξτε με μεταλλικό νερό. Απλώστε λίγο βούτυρο, στη συνέχεια, σκεπάζουμε με το σολομό, κρατώντας μερικές φέτες για το γαρνίρισμα. Περιχύνουμε τη σάλτσα μουστάρδας πάνω από το σολομό. 

Προσθέστε λίγο ψιλοκομμένο μαρούλι. Πιέστε το επάνω στρώμα κάτω. Βρέξτε με μεταλλικό νερό. Απλώστε το μίγμα τυρί κρέμα πάνω από τις κορυφές και τις πλευρές του ψωμιού. Γαρνίρουμε με σολομό, αποφλοιωμένες γαρίδες, αυγό, κομμένο σε φέτες και ραπανάκι. Κολλήστε τον τεμαχισμένο μαρούλι και ψιλοκομμένο μαϊντανό πάνω από τις πλευρές. Αφήστε μερικές ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

Εναλλακτικά αντί για θαλασσινά χρησιμοποιήστε  αλλαντικά  της αρέσκειας σας!!!





Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ - ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΨΑΡΑΚΙΑ και όχι μόνο!!!!! ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΚΑ!



Την ιδέα τις φώτο και την συνταγή τα βρήκαμε 
σε αυτή την φανταστική σελίδα
 

ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΨΑΡΑΚΙΑ και όχι μόνο!!!!!


Υλικά

225 γρ τυρί τσένταρ, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας  βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λίπος
1 φλιτζάνι  αλεύρι
¾ κουταλάκια του γλυκού  αλάτι
2 κουταλιές της σούπας  κρύο νερό




Οδηγίες παρασκευής
Ανακατέψτε τα  πάντα (εκτός από νερό) μαζί στον επεξεργαστή 
τροφίμων μέχρι η ζύμη να μοιάζει με χοντρή άμμο.
 Βάζετε νερό 1 κ.σ νερό κάθε φορά και ζυμώνετε.



  Αφαιρέστε τη ζύμη από τον επεξεργαστή,
 καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο να παγώσει  για 20 λεπτά.


 Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε στα επιθυμητά σχήματα. 


 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα για να κάνετε  
 τα μάτια και το χαμόγελο, αν θέλετε. Τοποθετήστε σε ένα φύλλο λαδόκολλας.


Ψήνουμε στους 175 βαθμούς C για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να γίνoυν τραγανά.






 ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΕΚΔΟΧΗ!!!!! 
Τις φώτο για τα τετράγωνα κρακεράκια τις βρήκαμε εδώ





Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ - ΠΙΤΣΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ- Angry Birds pizza


Την συνταγή την ιδέα  και τις φώτο τα πήραμε από εδώ pipandebby.com


ΠΙΤΣΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ-  Angry Birds pizza  
  
Υλικά
 
Ζύμη για πίτσα


Αλεύρι για το πασπάλισμα


¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


1 φλιτζάνι σάλτσα πίτσας


2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα, που τρίβεται


Περίπου 60 φέτες πεπερόνι


3 φέτες τυρί τσένταρ


¼ φλιτζάνι μαύρες ελιές σε φέτες 

Οδηγίες


  Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.  Πασπαλίστε την επίπεδη επιφάνεια με αλεύρι και  χρησιμοποιήστε ένα πλάστη για να ανοίξουμε ένα κύκλο και 2 μικρότερα κομμάτια ζύμης για το πάνω μέρος του κεφαλιού για να κάνουμε τα φτερά του πουλιού.

Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να βάλετε 1/8 φλιτζάνι ελαιόλαδο πάνω σε κάθε κομμάτι της ζύμης. Αλείψτε  ½ φλιτζάνι σάλτσα πίτσας και καλύψτε με  1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα πάνω από κάθε πίτσα.


Με ένα ψαλίδι, κόψτε  14  πεπερόνι στο μισό. Με τις μισές φέτες πεπερόνι, κάνουμε μια καμπύλη στην κάτω μεριά κάθε πίτσας. Στη συνέχεια, σχηματίζουμε ένα παραλληλόγραμμο για τα μάτια με τα μισά πεπερόνι.
Χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι, κόψτε τα «ράμφη» από 2 φέτες τυριού και τοποθετήστε κάτω από τα μάτια .

Κόψτε δύο τετράγωνα από την τελευταία φέτα τυρί και 1 θέση στο πλαίσιο καθενός από τα άνω ράμφη.  Τοποθετήστε 2 μαύρες φέτες  ελιάς στο κέντρο των πεπερόνι ορθογώνια για τα μάτια. Κάντε μια γραμμή τα  υπόλοιπες ελιές επάνω από τα μάτια για να σχηματίσουμε τα θυμωμένα  φρύδια. Ψήστε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο για 17 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.



Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ- ΜΠΟΥΦΕ -ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ Η ΣΧΑΡΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ!!!



 Barbara Bonisolli




ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ  Η  ΣΧΑΡΑΣ ΜΕ ΦΕΤΑ



Υλικά

1 λεμόνι
4 σκελίδες σκόρδο
 12 κλωναράκια θυμαριού
500 γρ κιμά
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
150 γρ τυρί φέτα
Λάδι για τη σχάρα ή για τον φούρνο


Οδηγίες

Βάζετε τον κιμά με το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, το θυμάρι, το αυγό
 και την  φρυγανιά σε ένα μπολ. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και 
πάπρικα και ζωηρά ζυμώνετε  με τα χέρια σας μέχρι η ζύμη κρέατος να κρατά μαζί καλά. 
Χωρίζουμε τη ζύμη σε οκτώ τμήματα. 
Η φέτα σε τέταρτα και κάθε τέταρτο στο μισό και πάλι οριζόντια.

Παίρνουμε ένα μέρος από τον κιμά στην παλάμη και πατάμε λίγο να πλατύνει
 κλείνοντας μέσα 1 κομμάτι τυρί.

Αλείφουμε με λάδι τη σχάρα. 
Τοποθετήστε τα μπιφτέκια στη σχάρα ή στην σχάρα του φούρνου και ψήστε
 σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 20 λεπτά γυρίζοντας αρκετές φορές. 

 Πηγή φώτο και συνταγής εδώ.