Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ!!!!!

Δείτε πόσο απλά όταν   μια ομελέτα με ζαμπόν και τυρi μετατρέπεται σε ATOMIKH ΟΜΕΛΈΤΑ MUFFINS. Ιδέα και Φώτο συνταγής από εδώ menumusings



ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ KAI ΑΥΓΑ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ


Υλικά

3 Αυγά  (βάζουμε απο μισό  αυγό σε κάθε θήκη)

Λίγο κρέμα γάλακτος (ή γάλα)

Τριμμένο τυρί

Κρεμμύδια και πιπεριές, σε κύβους μικρούς

Φρέσκα κρεμμυδάκια 

Φέτες ζαμπόν, 


 αλάτι και πιπέρι




Οδηγίες 

 Τσιγαρίζουμε ελαφρά κρεμμυδάκια και πιπεριές. Στραγγίζουμε και αφήνουμε λίγο στην άκρη. Σε μια φόρμα για muffins   βάζουμε σε κάθε θήκη από μια φέτα ζαμπόν , τα κρεμμυδάκια και πιπεριές , λιγο τριμμενο τυρί  και τέλος το μείγμα των αυγών ανακατεμένα με την κρέμα γάλακτος η το γάλα και το αλατοπίπερο. . 

 Κόβουμε ένα μικρό πράσινο κρεμμύδι και ρίχνουμε απο πάνω σαν τελευταία πινελιά  .Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά



Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΔΙΑΣΗΜΑ ΑΓΓΛΙΚΑ -ΨΩΜΑΚΙΑ -MUFFINS!!!


Επισκεφτήκαμε την σελίδα αυτή budgetbytes και  βρήκαμε πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν σήμερα μια από αυτές .


Τα περίφημα αγγλικά ψωμάκια – muffins
 
Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού  ξηρή μαγιά

 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

½ κούπα γάλα η νερό 

1 κ .σ βούτυρο η λάδι

3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ

¾ κ.γ αλάτι

¼ κούπας κόρν φλάουρ η καλαμποκάλευρο



Σε ένα μικρό μπολ, βάλτε μαγιά, τη ζάχαρη και 1/2 ζεστό νερό. Ανακατέψτε για να διαλυθεί η ζάχαρη και η μαγιά. Αφήνουμε περίπου 5 λεπτά .

Σε άλλο μπολ βάζουμε 1,5 φλιτζάνι αλεύρι και το αλάτι Ανακατέψτε καλά .Σε ένα δεύτερο μπολ βάλτε στο Φούρνο μικροκυμάτων το γάλα / βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε καλά και  βάλτε  στα μικροκύματα για  ακόμα 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε το βούτυρο μέχρι να λιώσει μέσα στο ζεστό γάλα.

Χύστε το μείγμα μαγιάς  και το μείγμα γάλακτος στο αλεύρι.. Ανακατέψτε  και ζυμώστε καλά μέχρι η ζύμη να σχηματίζει ένα μαλακό, ελαφρώς ελαστική μπάλα που τραβιέται  μακριά από το μπολ.  Θέλει περίπου 3/4 φλιτζανιού  αλεύρι για να φτάσει σε αυτό το σημείο.






Βάλτε λίγο από το αλεύρι σε ένα καθαρό πάγκο και βάλτε και χέρια σας στο αλεύρι. Ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά. Η προσθήκη  με πάρα πολύ αλεύρι θα δώσουν σκληρά muffins. ( δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω για παράδειγμα).

Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα και τοποθετήστε το σε ένα μπολ που έχει αλείψει με λίγο λάδι . Αλείψτε ελαφρά την ζύμη και καλύψτε με μεμβράνη. Αφήνουμε μέχρι  να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 45 λεπτά - 1 ώρα).

Πατήστε την ζύμη, να ξεφούσκωσει ξαναπλάστε σε μπάλα σκεπάστε το μπολ / ζύμη και αφήστε την να ανέβει για δεύτερη φορά (45 λεπτά - 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί).

Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, κυλήστε ελαφριά τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια Χρησιμοποιώντας, ένα μεγάλο ποτήρι στρογγυλό, κόψτε τη ζύμη σε κύκλους. 






Τοποθετήστε τους κύκλους ζύμης σε ένα ταψί που έχετε  βάλει καλαμποκάλευρο . Καλύψτε χαλαρά με μια υγρή πετσέτα και αφήστε τα  να φουσκώσουν  για μια ακόμη φορά, μέχρι να διπλασιαστουν σε μέγεθος (άλλα 45 λεπτά).

Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βάλτε λίγο λάδι . Προσεκτικά μεταφέρετε τα αφράτα, muffins . Μαγειρέψτε τα muffins, σε παρτίδες, στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά  από κάθε πλευρά. Αφήστε τα muffins να κρυώσουν πριν τα κόψετε, βάλτε βούτυρο και μαρμελάδα και θα γευτείτε την απόλυτη ευτυχία!
Αν αντικαταστήσετε το γάλα με νερό τότε αμέσως γίνονται και νηστίσιμα!

ΠΗΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟ budgetbytes




Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΛΑΖΑΝΙΑ....ΜΜΜΜΜΜ


Τέλεια πεντανόστιμη  συνταγή και άψογες τέλειες φωτογραφίες  από το .kevinandamanda.com .
Επισκεφτείτε την σελίδα να πάρετε και άλλες όμορφες ιδέες!

Μίνι Λαζάνια cups


Υλικά
500 γρ άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 φλιτζάνι σάλτσα έτοιμη  κονκασε η ντομάτες
1 1/2 φλιτζάνια ανθότυρο ή φέτα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Μυρωδικά της αρέσκειας μας
12 φύλλα λαζάνια μισοβρασμένα κομμένα στα 2 ή
οποιοδήπωτε ζυμαρικό της αρεσκείας σας
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί
gouda η  edam





Οδηγίες
Τσιγαρίζουμε τον κιμά  ,ρίχνουμε την σάλτα η ντομάτα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγα λεπτά. Βάζουμε αλάτι ,πιπέρι και μπαχαρικά της αρέσκειας μας και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε  το ανθότυρο το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύοεμε .


Σε φόρμα για
muffins βάζουμε ένα φύλλο –λαζάνια ( αφού τα έχουμε βράσει πρώτα λίγο ίσα-ίσα για να μαλακώσουν) λίγο φέτα τον κιμά  και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία τελειώνοντας με τυρό gouda τριμμένο Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει . 


Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ !!! - 6 ΣΥΝΤΑΓΕΣ



ΤΑ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΦΑΓΗΤΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
Υλικά
½ κιλό πατάτες
10 μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
2 κουταλιές βασιλικό η ρίγανη
2 ½ κουταλιές λάδι
2 κουταλιές αλεύρι
¼ φλιτζανιού αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατητές. Τις λειώνουμε και τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπη υλικέ εκτός από το σουσάμι. Πλυθούμε σε μακρά μπαλάκια και τα βουβαμέ στο σουσαμιά. Τα τηγανίσουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να ροδίσουν.


ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΑΚΑΣ
 
Υλικά
1 κιλό πατάτες
3-4 μελιτζάνες
3-4 κολοκυθάκια (προαιρετικά)
4-5 κρεμμύδια μέτρια
1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
1 χούφτα γαλέτα η τριμμένη φέτα
Μαϊντανό
Αλάτι , πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες σε φέτες και τηγανίσουμε ή τις ψήνουμε  στο gril . Κόβουμε τις μελιτζάνες  τις βάζουμε σε νερό και αλάτι και αφήνουμε για λίγο να πικρίσουν. Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα ψήνουμε στο gril μαζί με τις μελιτζάνες ή τα τηγανίσουμε Κόβουμε τα κρεμμύδια  σε καβάκια και τσιγαρίζουμε με λάδι , ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό , αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά και μετά ριχθούμε την γάλατα .Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις πατάτες , μετά βάζουμε την σάλτσα ,μελιτζάνες  σάλτσα , τα κολοκυθάκια σάλτσα και πάλι πατάτες  Ανακατεύουμε λίγη ντύματα με λαδί την χύνουμε πάνω από τις πατητές πασπαλίζονταν με γαλέτα  ή τριμμένη φέτα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο .




ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά
1250 γρ χταπόδι
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
350 γρ λάδι
100 γρ ξίδι η κρασί
3 φύλλα δάφνης
1 κιλό φρέσκες ντομάτες η κονκασε ή 1 ½  κουταλιά σούπας πελτές
5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τα πλοκάμια του χταποδιού και τα βάζουμε  σε κατσαρόλα με λάδι ,κρασί η ξίδι τα κρεμμυδάκια την δάφνη και τις ντομάτες η τον πελτέ και 1 φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι . Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι



ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά
 ½ κιλό ρεβίθια
4 μέτριες πατάτες βρασμένες
4  μετρία ψιλοκομμένα κρεμμύδια
Ψιλοκομμένος μαϊντανός και δυόσμος
Αλάτι πιπέρι, αλεύρι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβιθιά από το προηγούμενο βράδυ .Την επομένη μέρα ρίχνουμε  σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα. Τα ξεπλένουμε καλά  3 –  4  φορές . Βάζουμε όλα υλικά στο μίξερ και τα θρυμματίζουμε .Αν το μείγμα μας είναι αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι και τα πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια μάζα. Πλάθουμε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίσουμε μέχρι να ροδίσουν.



ΚΡΕΜΥΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Υλικά
20 πιττάκια έτοιμα κουρού
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
600 γρ κρεμμύδια σε ροδέλες
2 πράσα σε ροδέλες (προαιρετικά)
200 γρ μανιτάρια σε φετάκια
Λίγο κρασί
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε  τα κρεμμύδια και τα πράσα  για 15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά προσθέτουμε και τα κρεμμύδια με τα πράσα . Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά τους .Σε φόρμα για  MUFFINS βάζουμε σε κάθε θήκη ένα πατάκι  , 1 κουταλιά της σούπας γέμισης και κλείνουμε από πάνω με ένα ακομα πατάκι, πιέζοντας με βρεγμένα χεριά για να κολλήσουν τα πιττάκια. Ψήνουμε στους 200 για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν




ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ

Υλικά
2 κουταλιές σούπες άνηθος
¼ φλιτζάνια κορν φλαουρ
¼ φλιτζανιού αλεύρι
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό
½ κιλό πατάτες βρασμένες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατευθούμε όλα τα υλικέ μάζα και πλάθουμε σε σουτζουκάκι. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν .

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ -ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ


Εδώ σττην σελίδα αυτή  .moodkids.  βρήκαμε αυτήν την τέλεια και εύκολη ιδέα . Ότι πρέπει ακόμα για να το κάνετε για το πάρτυ του παιδιού σας







ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ -





ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΕΔΩ

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ-ΜΠΟΥΦΕ !ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΨΩΜΙ - HAPPY BREAD ! !


Σε αυτό το site  foodivakitchen  βρήκαμε μια φανταστική ιδέα για πάρτυ- γενέθλια-  μπουφέ και την μοιραζόμαστε μαζί σας . Απλή  - εύκολη  - εντυπωσιακή και χωρίς κόστος!



Happy bread- Χαρούμενο Ψωμι
Υλικά

500 γρ αλεύρι + 50-100 ακομα
3 αυγά - ένα κρόκο
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη / μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι / λεμόνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 ml ζεστό γάλα
100 γρ βούτυρο λιωμένο

20 γρ φρέσκια μαγιά ή 7 g ξηρή μαγιά

Επάλειψη
1 κρόκο αυγού με  2 κουταλιές της σούπας γάλα
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Διαλύουμε  τη μαγιά και τη ζάχαρη σε 100 ml ζεστό γάλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 10 λεπτά. Κοσκινίστε σε  μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε τη μέση μια τρύπα  και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά σε αυτό, το  γάλα την μαγιά λάδι, ξύδι και ζυμώνουμε  τη ζύμη μέχρι να χωρίζει από τις πλευρές του μπολ  Μεταφέρετε την ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε  μέχρι να έχουμε  μια μαλακή, ελαστική ζύμη -. 10 λεπτά .


 Τοποθετούμε  σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο - περίπου μία ώρα. Μεταφέρουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, και χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη, και το  καθένα από  αυτά σε  4 κομμάτια  . Εχουμε συνολο δηλαδή 8 μέρη .Κόβουμε κάθε φύλλο πάχους 3-5  εκ. και βάζουμε  λιωμένο βούτυρο το ένα πάνω στο άλλο και το κάνουμε ρολό ,εχουμε δηλ τέσσερα ρολά.


 Κόψτε κάθε ρολό σε τρία κομμάτια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάλτε σε λαδωμένο ταψι  (διαμέτρου 28 cm ). Στη μέση του ταψιού βάζουμε  τα κομμένα άκρα των κυλίνδρων. Γύρω τους τα κομμένα σε φέτες τρίγωνα.


Καλύψτε με ένα πανί και αφήστε το ψωμί να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά. Αλείφουμε με τον κρόκο και το γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήστε το ψωμί στους 180 ΄20 - 30 λεπτά, μπορείτε να μειώσετε την θερμοκρασία ψησίματος στους 160 ΄ βαθμούς. Οταν το βγάλουμε απο τον φούρνο αλείφουμε το ψωμί με βούτυρο, καλύπτουμε  με ένα πανί και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά.


Πηγή συνταγής και Φώτο εδώ

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

DIY- ΠΩΣ ΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕΤΕ ΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΑΣ !


Φανταστική ιδέα από το stephssilverboxes.blogspot.ca  για το πώς να μετατρέψετε τα γυάλινα ποτήρια σας που πλέον δεν χρησιμοποιείτε σε πανέμορφα κηροπήγια




Πώς να ανακυκλώσετε ποτήρια που δεν χρησιμοποιείτε!

Χρειαζόμαστε

Ακρυλικά χρώματα    
Γυάλινα ποτήρια που δεν χρησιμοποιούμε
Νερό για την αραίωση του χρώματος 
Πλαστικά ποτήρια για να αναμίξουμε το χρώμα και το νερό
Πλαστικά πιάτα
Πλαστικά κουτάλια για την ανάδευση



 Οδηγίες 
Ρίξτε λίγο  από  το χρώμα σας στα φλιτζάνια. Προσθέστε λίγο νερό και ανακατεύετε. Δεν θέλετε να είναι πάρα πολύ υδαρής  Ρίξτε 1 χρώμα της βαφής σε ένα πιάτο πλαστικό και ξεκινήστε την  εμβάπτιση. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πιάτο για κάθε χρώμα.



 
Για να έχετε ανάγλυφη όψη, βουτήξτε την μια πλευρά, στη συνέχεια γυρίστε το κηροπήγιο και βουτήξτε και την άλλη πλευρά . Μην ξεχάσετε να βυθίσετε το κάτω μέρος πάρα πολύ.



Τοποθετήστε ένα καθαρό πιάτο για να στεγνώσουν. Όταν οι πλευρές είναι στεγνές  να τα πάρετε από το πιάτο, και να τα τοποθετήσετε ανάποδα Όταν έχουν στεγνώσει εντελώς βάλτε μέσα ένα  κεράκι – ρεσω   και απολαύστε!



Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!!!

Πολύ καλή συνταγή τελείες οι φωτογραφίες ! φανταστική δουλειά! Επισκεφτείτε την σελίδα howdoesshe  για να πάρετε πολλές ακόμα φανταστικές ιδέες. 


ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙA
κομματια 48

Υλικά

    1 1/2 φλιτζάνια γάλα
   3/4 φλιτζανιού + 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
    1 αυγό
    1 κουταλιά της σούπας αλάτι
    2 κουταλιές της σούπας μαγιά
    2 φλιτζάνια ζεστό νερό
    περίπου 9-10 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    τουλάχιστον 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
 
 

 Οδηγίες

Βάλτε σε μπολ 1 1/2 φλιτζάνια γάλα, 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη και 1/2 φλιτζάνι βούτυρο,
 να ζεσταθεί σε φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 2 λεπτά. 
Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια (αυτό βοηθά να λιώνουν πιο γρήγορα) . 
Προσθέτετε  1-2 φλιτζάνια αλεύρι, το 1 αυγό και 
1 κουταλιά της σούπας αλάτι, και αφήστε το να κρυώσει για μερικά λεπτά.



 Εν τω μεταξύ, σε μια κούπα  διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας μαγιά 
σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
 Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει  αφρώδης.
Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα γάλακτος – βουτύρου σας είναι απλά ζεστό,
 όχι βραστό και προσθέστε το μείγμα της μαγιάς!



 Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή ξύλινη κουτάλα, ανακατέψτε σταδιακά  
 9-10 φλιτζάνια αλεύρι (μετρώντας και το αλεύρι που έχετε ήδη προσθέσει σε αυτό.)
 Προσθέστε 2 κούπες αλεύρι κάθε φορά και ανακατέψτε.

  
 Στο τέλος η ζύμη θα είναι κολλώδης και σφιχτή  και μπορεί να είναι δύσκολο να ανακατεύετε,
 μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να ενσωματώσετε το υπόλοιπο αλεύρι αν χρειαστεί. 
Να μην προσθέσετε πάρα πολύ αλεύρι.
 Στη συνέχεια,  σκεπάστε το μπολ με πλαστική μεμβράνη. 
Αφήστε το σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.


  Αφήστε τη ζύμη να αυξηθεί, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
 Καλύψτε το χώρο εργασίας σας με αλεύρι για να αποτρέψετε τη ζύμη από να κολλήσει. 
Χωρίσετε σε 4 μπάλες. Και άνοιξε το καθέν από αυτά σε φύλλο .
  Θα χρησιμοποιήσετε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ανά κύκλο της ζύμης. 
Κόβουμε τη ζύμη σε τέταρτα χρησιμοποιώντας ένα κοπίδι πίτσα.


  Στη συνέχεια, κόψτε κάθε κομμάτι σε 3 κομμάτια. 
Θα πρέπει να καταλήξετε με 12 τρίγωνα από κάθε κύκλο της ζύμης.
 Κυλήστε τη ζύμη ξεκινώντας με το πλατύ άκρο του τριγώνου.
Τύλιξε την ουρά του τριγώνου κάτω από το ρολό και τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα .
 Θα κάνουμε 3 σειρές, με 8 κυλίνδρους ανά σειρά. Αυτό θα σας δώσει 24 ρολά σε κάθε ταψί  .


Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180βαθμούς. 
Αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν και ψήνουμε για 20-30 μέχρι να ροδίσουν   .
 Ενώ είναι ακόμα ζεστά και φρέσκα  από το φούρνο άλειψτε με βούτυρο.