Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ-ΤΟ BACON …ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΦΛΥΤΖΑΝΙ







ΤΟ BACON …ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΦΛΥΤΖΑΝΙ

Καλύπτουμε την ανάποδη πλευρά μιας φόρμας για muffins η cup cakes  με αλουμινοχαρτο.
Τοποθετούμε το bacon  σαν καλαθάκι όπως βλέπετε στις φωτογραφίες
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200΄ και τοποθετείτε στην βάση του φούρνου ένα ταψί με νερό για να πέφτει εκεί το λίπος από το bacon που θα ψήσετε.

Όταν ροδίσουν και ψηθούν τα βγάζεται και αφήνετε πολύ καλά να κρυώσουν πριν ξεφορμάρετε. Γεμίστε με σαλάτα η αλοιφές της αρεσκείας σας η ακόμη και με μακαρόνια και τυρί. Είναι τέλεια . Για αναλυτικότερες πληροφορίες και οδηγίες επισκεφτείτε την σελίδα αυτή από οπού περάμε και την ιδέα  notmartha.org και σε αυτη  merrimentdesign.com

Αν δεν έχετε φόρμα για muffins τότε καλύψτε ένα ποτήρι αναποδα με αλουμινόχαρτο και στρώστε σε ταψάκι.




Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ...ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ! !


SCONES με αλμυρή γέμιση

Υλικά για 12 τεμάχιa
600-650 γρ αλεύρι
21 γρ μαγιά νωπή ή 7 g ξηρή
1 κουταλιά  γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γρ κρέμα γάλακτος
250 ml πλήρες γάλα      
1 αυγό + 1 κρόκο για την επάλειψη
50 γρ λιωμένο βούτυρο

Γέμιση: τυρι gouda  η μαρμελαδα .Ειτε γλυκό είτε αλμυρό η επιλογή δική σας.

Εκτέλεση
Προετοιμασία: Διαλύστε τη μαγιά και την ζάχαρη  σε 150 ml ζεστό γάλα, αφήστε τη να φουσκώσει για 10 λεπτά. Κοσκινίστε  σε μπολ το αλεύρι και το αλάτι, ,κάντε  μια τρύπα στο κέντρο. Βάλτε σε αυτό το αυγό, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, μαγιά και το υπόλοιπο γάλα.

 Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια λεία, μαλακή ζύμη, και τυλίγουμε σε μπάλα.  Πασπαλίστε  με αλεύρι σε ένα μπολ,  βάζουμε την μπάλα μας σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Ανοίγω σε φύλλο και κάνω μερικές τομές από τη μία πλευρά, που δεν φτάνουν  ως το τέλος. 

Βάλτε ότι γέμιση επιθυμείτε ( εδώ τυρί Γκούντα) και κλείστε σε  σφιχτό ρολό. Τακτοποιήστε τα ψωμάκια σε λαδόκολλα  να ξεκουραστούν 20-30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείψτε τα ψωμάκια με χτυπημένο  αυγό μαζί  με 1 κουταλιά της σούπας νερό, και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν - περίπου 15-20 λεπτά.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΤΙ ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΕΥΣΗ ΕΧΟΥΝ!!


Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Λουκανοπιτάκια στο ξυλάκι !!!!!


ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ-ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ!
Κομμάτια 12

Υλικά
Σφολιάτα 1 φύλλο έτοιμο
Λουκάνικα Φρανκφούρτης η κοκτέιλ
Καλαμάκια για σουβλάκια
Αυγό αραιωμένο με νερό
Σουσάμι (προαιρετικά)

Οδηγίες
Κόβουμε την σφολιάτα σε 6 μέρη και ξανά στην μέση.  
Έτσι έχουμε 12 κορδόνια .
 Πλάθουμε λίγο έτσι ώστε να μακρύνει το κορδονάκι 
.Περνάμε  τα λουκάνικα ένα-ένα μέσα σε καλαμάκια.
Τυλίγουμε γύρω-γύρω την σφολιάτα. 
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.

Για παιδικό πάρτυ ή  γενέθλια είναι τέλεια.
Φτιάξτε τα μαζί με τα παιδιά σας.



Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΤΣΙΑΠΑΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΕΛΕΙΑ


TΣΙΑΠΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΤΕΛΕΙΑ!
Κομμάτια 10
υλικά
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
1 ¼ φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλάκι αλάτι
3 - 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι

Διαλύστε τη μαγιά σε νερό για περίπου 5 λεπτά.. Προσθέτουμε αλάτι και 1 ½ φλιτζάνια αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε . Προσθέστε και το υπόλοιπο αλεύρι .Ζυμώστε 8 λεπτά μέχρι η ζύμη είναι μαλακή και ελαστική. Προσθέστε περισσότερο αλεύρι αν είναι πολύ κολλώδες.

Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και διαιρούνται σε έξι κομμάτια για μεγάλες πίτες ή δέκα για τις μικρότερες. Κάνω όλα τα είδη των μεγεθών για να ταιριάζουν σε διάφορα σνακ και γεύματα. Κόβω σε δίσκους .
Αφήστε τα σε αλευρωμένη επιφάνεια 30-40 λεπτά μέχρι ελαφρώς να διογκωθούν.

Προθερμάνετε το φούρνο στους  200 . Με μια μεγάλη σπάτουλα, γυρίστε τους κύκλους της ζύμης ανάποδα σε ένα ταψί. Ψήστε 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Διατηρούνται έως και δύο ημέρες καλά συσκευασμένα ή κατεψυγμένα για τρεις εβδομάδες.

Πανεύκολα και γρήγορα και θεϊκά!  

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

ΧΟΡΤΟΠΙΤΕΣ SUPER ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ









ΧΟΡΤΟΠΙΤΕΣ SUPER ΜΕ ΦΕΤΑ Η ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ
Κομμάτια 25-30

Υλικά
1 φλιτζάνι νερό 220 ml
½ φλιτζάνι λάδι
1 σφηνάκι ρακί η ούζο η κρασί
Χυμός από μισό λεμόνι
Λίγο αλάτι
500 γρ αλεύρι γ. ο. χ

Για την γέμιση
1 κρεμμύδι ξερό η φρέσκο
300 γρ σπανάκι φρέσκο (βρασμένο)η 300 γρ κατεψυγμένο
Μαραθo και δυόσμο η άνηθο
Αλατάκι
Φέτα 100 γρ

Για την ζύμη
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί και στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και ελαστική. Αφήνουμε στην άκρη για λίγο.

Για την γέμιση
Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμυδάκι . Ρίχνουμε και το σπανάκι. Εγώ προτιμώ το κατεψυγμένο και το βάζω κατευθείαν από την κατάψυξη χωρίς ξεπάγωμα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε για να βγάλει το σπανάκι τα υγρά του και να σωταριστεί καλά με το κρεμμυδάκι. Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά ρίχνουμε τα μυρωδικά μας και το αλάτι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Αν την θέλαμε την γέμιση μας νηστίσιμη η δεν μας αρέσει η φέτα απλά δεν βάζουμε. Μόλις κρυώσει λίγο το σπανάκι βάζουμε την φέτα και ανακατεύουμε. Προτιμώ συνήθως  να κάνω και με φέτα και χωρίς γιατί μόλις κάνω  τα πιτάκια τα καταψύχω.

Για τα πιτάκια
Ανοίγουμε το φύλλο κόβουμε σε λωρίδες  στρώνουμε την γέμιση κλείνουμε επανωτά καλά τσιμπάμε και λίγο τις άκρες και στριφογυρίζουμε σαν σαλιγκάρι. Για ακόμα πιο απλά ανοίγουμε σε στρόγγυλα κομμάτια κόβουμε με το καπάκι από το multi βάζουμε την γέμιση μας και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα. Σε αυτό το σημείο τα πιτάκια μας καταψύχονται . Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.


Είναι τέλεια φανταστικά και πεντανόστιμα! !

TIPS
Αν τα καταψύξουμε, όταν θέλουμε να τα τηγανίσουμε τα τηγανίζουμε κατεύθειαν από την κατάψυξη χωρίς ξεπάγωμα Απλά φροντίζουμε η Φωτιά μας να είναι σε μεσσαία ένταση για να ψηθούν και από μέσα.


Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΜΕ ΦΕΤΑ - ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ



ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
Κομμάτια 15

Υλικά
250 γρ αλεύρι γ.ο.χ
¼ κούπα του Νες καφέ γάλα φρέσκο
½ κ.γ. ξύδι
1 κ.σ ελαιόλαδο
1/3 κούπας νερό
100 γρ φέτα


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το νερό και το γάλα. Προσθέτουμε και το ξύδι με το λάδι. Ρίχνουμε και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Γίνεται μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που λίγο θα σας κολάει στα χέρια. 
 

Ανοίγουμε το φύλλο μας σε στρογγυλά κομμάτια με την βοήθεια ενός ποτηριού και βάζουμε ένα κομμάτι κάτω ,την φέτα ανάμεσα και ένα κομμάτι από πάνω πατώντας τις άκρες γύρω γύρω για να κλείσουν τα πιττάκια μας καλά.


Μπορούμε ακόμα να βάλουμε ένα κομμάτι στρογγυλό 
να βάλουμε την φέτα μας και να κλείσουμε σε μισοφέγγαρο.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.




Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΣΑΡΙΚΟΠΙΤΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΤΕΛΕΙΕΣ!




















 
 
 
ΣΑΡΙΚΟΠΙΤΕΣ

Υλικά
Για το φύλλο
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
½ ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
Λίγες σταγόνες λεμόνι η ξύδι
1 σφηνάκι ρακί, εναλλακτικά τσίπουρο η κρασί

Για την γέμιση
200 γρ ξινομυζήθρα η φέτα η μάραθο και σπανάκι
Πιπέρι , αλάτι
Δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί . Σχηματίζοντας μια μπάλα τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 30΄.
Ανοίγουμε σε φύλλο την ζύμη κόβοντας στρόγγυλα κομμάτια με ένα πιατάκι του καφέ, βάζουμε 1 κ.γ φέτα η μυζήθρας  στην μέση  και κλείνουμε το πιτακι  σε μισοφέγγαρο  βάζοντας λίγο νερό γύρω-γύρω για να κολλήσουν οι άκρες.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και σερβίρουμε.
 
 
 
 
Οταν κάνουμε τις πίτες αυτές σε περίοδο νηστείας βάζουμε ανάμεικτα χόρτα.
Τα τσιγαρίζουμε καλά αφηνουμε να κρυώσει το μείγμα , βάζουμε απο 1 κουταλάκι του γλυκού στο φύλλο που ανοίξαμε και κλείνουμε...Τηγανίζουμε και σερβίρουμε

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΕ GOURMET ΕΚΔΟΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ



CUPCAKES ΑΥΓΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Υλικά για 2 ατομα
Αυγά 4
 Φέτες Μπέικον  (4) όσα και τα αυγά
Εναλλακτικά γαλόπουλα η τυρί
 4 Φέτες του τοστ
εχτρα  2  φέτες του τόστ 
Βούτυρο η μαργαρίνη λιωμένο/η
 
Εκτέλεση
Αν θέλουμε αρχικά χωρίς λάδι τσιγαρίζουμε το μπέικον να αποβάλλουμε το περιττό λίπος.
Εγώ  τα έβαλα έτσι. Κόβουμε τις φέτες του τοστ με ένα ποτήρι η με κουπ –πατ σε στρόγγυλα κομμάτια.  Ξανακόβουμε στην μέση.  Τα πατάμε ένα ένα με τον πλάστη να πλατύνουν Σε μια φόρμα για cupcakes  στρώνουμε 2 ½ φέτες του τοστ( 2 γύρω-γύρω και μισή στον πάτο). Βουτυρώνουμε τις φέτες μας και βάζουμε την φέτα του μπέικον και από πάνω το αυγό. Λίγο αλατάκι και έτοιμο!
 
Εύκολο δεν είναι?
Και πολύ πολύ νόστιμο


 

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΑΛΜΥΡΕΣ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ -ΜΕΡΟΣ Α


Διάφορα ειδη γέμισης για κρέπες  ( ΜΕΡΟΣ Α)


ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΡΕΠΕΣ

Συνταγή θα βρείτε εδώ :ΚΡΕΠΕΣ


Κρέπες με λουκάνικα κοκτέιλ
Λουκάνικα κοκτέιλ
Μουστάρδα
Σάλτσα ντομάτας και κέτσαπ
Τυρί τριμμένο (προαιρετικα)

Κόβετε σταυρωτά κάθε κρέπα στα 4 (σχηματίζονται 4 τρίγωνα) ,βάζετε λίγο μουστάρδα και κέτσαπ ,το λουκανικάκι και τυλίγετε όπως τα κρουασάν .Στερεώνετε με οδοντογλυφίδα και τα βάζετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι .πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο gouda η edam και τα βάζετε για λίγο στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Εναλλακτικά  τα πασπαλίζετε με σάλτας ντομάτας και ψήνετε μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.

Κρέπες με ζαμπόν τυρί και μανιτάρια για 15 κρέπες
1 κουταλιά βούτυρο
200 γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες φρέσκα η έτοιμα κονσέρβας
150 γρ ζαμπόν σε κομματάκια
200-250 γρ τυρί τριμμένο της αρέσκειας σας
1 κουτί κρέμα γάλακτος  200 ml
Έχτρα τυρί, γραβιέρα κασέρι για επικάλυψη

Σοτάρετε τα μανιτάρια μέσα στο βούτυρο  μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Σε μπολ βάζετε το ζαμπόν λεπτοκομμένο τα μανιτάρια και το τυρί και ανακατεύετε.
Παίρνετε μια κουταλιά από το μείγμα και γεμίζετε τις έτοιμες κρέπες τις οποίες μπορείτε να έχετε έτοιμες από την προηγούμενη μέρα. Κλείνετε σε ρολό και βάζετε σε ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι. Καλύπτετε με τυρί edam η gouda της αρέσκεια σας  και ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος. Ψήνετε στους 180΄’ για 30-40 μέχρι να λιώσουν τα τυριά.


Κρέπες με κοτόπουλο και μανιτάρια για 16-18 κρέπες
1 φακελάκι έτοιμη μπεσαμέλ
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος η γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι τσαγιού μανιτάρια
1 κ.σ βούτυρο
1 Στήθος κοτόπουλου βρασμένο
1 φλιτζάνι τυρί που λιώνει
Έχτρα  1 κρεμά γάλατος για επικάλυψη(250 ml )

Ετοιμάζετε την μπεσαμελ όπως αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου .
Σοτάρετε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο σε τηγάνι με το βουτυράκι  αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρα τους. Σε μπολ  ρίχνετε την κρέμα γάλατος η το γιαούρτι τα μανιτάρια το κοτόπουλο και την μπεσαμελ που ετοιμάσατε Μοιράζετε το μείγμα πάνω στις κρέπες και τυλίγετε σε ρολό. Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένα ταψί και ρίχνετε το τυράκι από πάνω και την κρέμα γάλατος .

Εναλλακτικά:
Αν θελετε κάτι πιο ελαφρύ και εξίσου γευστικό κάνετε το εξής  μείγμα.
1 φλιτζάνι κρεμά γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο η εβαπορέ αραιωμένο
2 αυγά
Αλάτι ,πιπέρι μοσχοκάρυδο
Τα ανακατεύετε όλα μαζί και περιχύνετε τις κρέπες . Ετσι δεν χρειάζεται να κάνετε και μπεσαμελ και να βάλετε έχτρα κρέμα γάλακτος.

Όπως και να τις κάνετε είναι μούρλια. Ότι πρέπει για τραπέζι μπουφέ γενέθλια και γιορτή!!



Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ



ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Υλικά
500 γρ μακαρόνια  rigatoni
2 φλιτζάνια ρεγκατο τριμμένο
2 - 3 ντομάτες τριμμένες στο multi
η  ντοματακι κονσέρβας
1 κρεμμύδι τριμμένο
500 γρ κιμάς
 2 κουταλιές λάδι

Μπεσαμέλ
3 φλιτζάνια γάλα
50 γρ βούτυρο η μαργαρίνη
4 κουταλιές κορν φλαουρ
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
1 αυγό




















































































Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε την σάλτσα του κιμά. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι  καλά.
Ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. .Ρίχνουμε και την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει καλά και να εξατμιστούν τα υγρά τους ,να δέσει δηλ η σάλτσα..
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε και  τα τοποθετούμε σε μπολ.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα με πάτο η τσέρκι και στρώνουμε στον πάτο λίγα μακαρόνια και τυρί.
Καλύπτουμε με λίγο κιμά.  Αρχίζοντας από τις άκρες  αραδιάστε πάνω όλα τα υπόλοιπα μακαρόνια σε στρώσεις βάζοντας ανάμεσα τους και κιμά.
 


Ετοιμάζουμε την μπεσαμελ.  
 Λιώνουμε την μαργαρίνη  σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το κορν φλαουρ η το αλεύρι. Ρίχνουμε και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο  και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε και το αυγό. Καλύπτουμε το φαγητό στην φόρμα με την μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 200’ για 1 ώρα.