Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΕΣ ΠΙΤΕΣ -ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΙ .....



ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΟΠΙΤΑ
Κομμάτια 20 

Για την σπανακοτυρόπιτα

1 πακέτο φύλλο κουρού η χωριάτικο έτοιμο
4 αυγά
½ κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
200 γρ φέτα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
Άνηθος
½ φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση
Ξεπαγώστε το σπανάκι. Αφήστε να σουρώσει και στύψτε καλά.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και ανακατέψτε τα κρεμμυδάκια. 
Ρίξτε και το σπανάκι και λίγο αλάτι καιανακατέψτε για λίγο πριν το βγάλετε.
Αφήστε λίγο να κρυώσει. Μεταφέρετε σε ένα μπολ ,και βάλτε
και τα υπόλοιπα υλικά.  Στρώστε τα μισά φύλλα κάτω και
 απλώστε την γέμιση. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Κόψτε την πίτα σε κομμάτια και αλείψτε με λίγο λάδι.
Ψήστε στους 180’ με αέρα για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει




Τυρόπιτα με κρέμα γάλακτος

 Κομμάτια 20

Υλικά
1/2  κιλό φύλλο κρούστας
500-600 γρ φέτα
1/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
5 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Ανακάτεψε το τυρί με λίγο πιπέρι τα αίγα και το γάλα.
Στρώστε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα-ένα.  
Βάλτε την γέμιση και κάλυψε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Κόψτε σε κομμάτια και περιχείστε την με την κρεμά γάλακτος,
ψήστε στους 180’ για 1 ώρα.


Η φωτο και η συνταγη είναι Της κ.ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ





ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΑΝΤΙΝΑΣ!!!



Hot dogs

Υλικά

6 λουκάνικα Φρανκφούρτης

6 ψωμάκια για λουκάνικα

Αλάτι

Μουστάρδα και κέτσαπ


Εκτέλεση
Χαράξτε τα λουκάνικα στην μέση για να μην σκάσουν.
Ρίξτε τα σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράστε τα για 5’.
Ανοίξτε τα ψωμάκια κατά μήκος στην μέση και βάλτε στο καθένα από ένα λουκάνικο. Γαρνίρετε με μουστάρδα η και κέτσαπ.
Αν θέλετε τα ζεσταίνετε στην τοστιέρα.


Η Φώτο είναι από το real food









ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΟΥΠΕΡ!!!



ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ CORN FLAKES

Υλικά

500 γρ φιλέτο στήθος σε λεπτές λωρίδες
2-3 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλάκι αλάτι
Λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
2 φλιτζάνια χοντροκομμένα corn flakes
½ φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα με 2 κουταλιές
λάδι και 2 κουταλιές νερό
Λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση

Πασπαλίστε τα φιλετάκια με τα μπαχαρικά και αλείψτε με
 τα χέρια την μουστάρδα. Βουτήξτε τα πρώτα στο αλεύρι
να καλυφτούν καλά και στην συνεχεία ένα-ένα στο μείγμα των αυγών,
Τέλος κυλήστε τα μέσα στα corn flakes  βάλτε τα σε δίσκο
με λαδόκολλα και αφήστε στο ψυγείο για 30΄.
Τηγανίστε σε καυτό λάδι μερί να ροδίσουν ,

Καλή σας όρεξη!!


Η φωτο και η συνταγη είναι από το realfood


Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ -ΤΟΣΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ!!!





ΤΟΣΤΑΚΙΑ

10 φέτες ψωμί του τοστ λευκό
10 φέτες ψωμί του τοστ μαύρο


Με γέμιση ελιάς
2 αυγά σφιχτά ψιλοκομμένα
¼  φλιτζάνι ελιές πράσινες ψιλοκομμένες
¼ φλιτζάνι  ελιές μαύρες
¼  φλιτζάνι πιπέρια κόκκινη Φλωρίνης από βάζο
¼ φλιτζάνι πιπέρια πράσινη
¼ φλιτζάνι πίκλες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1 κουταλιά μουστάρδα
4 κουταλιές μαγιονέζα

Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά ,τελευταία βάλτε
την μουστάρδα και την μαγιονέζα

Με γέμιση cream cheese –αγγούρι και γαλοπούλα
10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
400 γρ cream cheese
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
¼ ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
4 αγγουράκια κομμένα σε λεπτές φέτες η στον τρίφτη,

Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά βάζοντας στο τέλος την μαγιονέζα. 



Με γέμιση κοτοσαλάτα

500 γρ κοτόπουλο ψητό η βραστό χωρίς την πέτσα
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
4-5 αγγουράκια πικλες ψιλοκομμένα
3-4 κρεμμυδάκι φρέσκα ψιλοκομμένα
1-2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
 Αλάτι και λίγο πιπέρι
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
2-3 κουταλιές μουστάρδα

Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα 6 πρώτα υλικά σε μπολ. Ανακατέψτε
 χωριστά την μουστάρδα και την μαγιονέζα.
 Κατόπιν ανακατέψτε τα όλα μαζί απαλά.
Φυλάτε το μείγμα στο ψυγείο.











Με γέμιση τόνου

1 κονσέρβα τόνου 450γρ
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 κουταλιές πράσινη πιπέρια ψιλοκομμένη
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κρεμμύδι λιωμένο
3-4 κουταλιές μαγιονέζα


Εκελεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.

Όποια γέμιση και αν επιλέξετε να βάλετε  στρώνετε στις μισές φέτες το μείγμα της γέμισης ,καλύπτετε με τις υπόλοιπες φέτες και κόβεται στα 2 η στα 4 και σερβίρετε.



Οι φωτο είναι από το realfood

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

ΠΙΤΣΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ? KAI LIGHT? ΤΕΛΕΙΑ 2 ΣΕ 1!



ΠΙΤΣΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ & LIGHT
Υλικά για 2 πίτσες
500 γρ ολικής άλεσης
500 γρ σκληρό αλεύρι
10 γρ αλάτι
600 ml νερό
30 γρ φρέσκια μαγιά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη

Επικάλυψη
150 γρ σάλτσα ντομάτας
2 πιπεριές πράσινες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελιές
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
½ φλιτζάνι γραβιέρα
½ φλιτζάνι gouda η edam




Εκτέλεση
Για την ζύμη

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε και τα 2 αλεύρια, προσθέτουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε,  Ζεσταίνουμε 200 ml νερό ώσπου να γίνει χλιαρό. Διαλύουμε την μαγιά στο νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να αφρίσει  10-15’.
Στο μπολ με τα αλεύρια ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό το ελαιόλαδο την ρίγανη και το μείγμα της μαγιάς . Ανακατεύουμε έως ότου σχηματίσουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική αλλά να μην κολλάει στα χέρι.
Την χωρίζουμε σε  δυο ισα μέρη ,σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 να ξεκουραστούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 αντιστάσεις. Παίρνω το ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγω σε φύλλο στρογγυλό είτε με τα χέρια ειτε με πλάστη. Αλείφουμε την βάση με σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε τις πιπεριές ριγώνει  και ελιές. Ραντίσουμε με ελαιόλαδο και τελειώνουμε με την γραβιέρα και το gouda.
Ψήνουμε για 20-25’ μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη .Το ίδιο κάνουμε ανάλογα και με το άλλο κομμάτι.

Καλή σας όρεξη

Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013

ΨΩΜΑΚΙΑ για berger?? ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ!!


ΨΩΜΑΚΙΑ για  berger και ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Υλικά
360 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
200 ml ζεστό νερό αλλά όχι καυτό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
20 γρ βούτυρο μαλακωμένο
Σουσάμι η παπαρουνόσπορους για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ζεστό γάλα.
Προσθέτουμε την μαγιά ,την ζάχαρη  το αλάτι ,τον χυμό,
και το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά μας. 
Αν έχουμε μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκεί και ζυμώνουμε με τον γάντζο.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια 150 γρ το καθένα και τα στρογγυλεύουμε.
Σε λαμαρίνα με λαδόκολλα στρώνουμε εκεί τα ψωμάκια μας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200’ αέρα κατά προτίμηση.
Αλείφουμε η ψεκάζουμε τα ψωμάκια με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι η παπαρουνόσπορο. Γεμίζουμε ένα ταψί έως την μέση με νερό και από πάνω στην επομένη σχάρα  βάζουμε την λαμαρίνα με τα ψωμάκια. Ψήνουμε 20-30’ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν

Έτοιμα και καλοφάγωτα!

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

ΟΡΕΚΤIKO ΜΕ MOZZARELLA!!!



ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
Υλικά
2 μπάλες mozzarella
2 μέτριες ντομάτες
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο (προαιρετικό)
½ κουταλάκι ξερός βασιλικός
Αλάτι
Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μπάλες της μοτσαρέλας σε φέτες.
Κόψτε και τις ντομάτες ισόπαχες.
Ετοιμάστε το ντρέσινγκ: ανακατέψτε σε μπολ το μισό ελαιόλαδο με το ξίδι και τον ξερό βασιλικό.  Βάλτε εναλλάξ τις φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας περιχύστε με το ντρέσιγκ και στολίστε με φύλλα βασιλικού.