Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Οι Νοστιμότεροι κουραμπιέδες ever !



Κάνει 22 μεγάλους Κουραμπιέδες

Υλικά
1 αυγό , τα μεγάλα
55 γρ ζάχαρη άχνη
67 γρ λάδι
2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
250γρ ανάλατο βούτυρο , μαλακωμένο
270 γρ αλεύρι , κοσκινισμένο ( + extra αν χρειαστεί )
100 γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα , ψιλοκομμένα
350  γρ ζάχαρη άχνη

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C
Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να ενσωματωθούν , περίπου 30 δευτερόλεπτα . Το μίγμα θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι κίτρινο. Ενώ γινεται σαν αφρόκρεμα προσθέτουμε το αυγό , το λάδι , τη ζάχαρη και τη βανίλια σε σκόνη . Ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα , θα πρέπει να εξακολουθούν να υπάρχουν εξογκώματα στο μείγμα. Διακόψτε το ανακάτεμα του μείγματος και κοσκινίστε  το μισό αλεύρι. Ανακατέψτε  και το υπόλοιπο αλεύρι με τα χέρια σας , και στη συνέχεια βάλτε όλα τα αμύγδαλα, Αν το μείγμα είναι ακόμα υγρό , προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας έξτρα αλεύρι , περισσότερο αν χρειαστεί . Θα πρέπει τελικά να καταλήξουμε σε μια ζύμη που δεν είναι πολύ λιπαρή , που μπορεί να φορμαριστεί σε σχήμα .

 
Πάρτε μια μπάλα του γκολφ μεγέθους κομμάτι της ζύμης και σχηματίστε μισοφέγγαρα .Επαναλάβετε με το υπόλοιπο της ζύμης , αφήνοντας χώρο ανάμεσα τους .

Ψήστε για 30 λεπτά ,. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ . Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά . Βυθίστε κάθε μπισκότο σε ζάχαρη άχνη. Αφήστε το να κρυώσει . Τα μπισκότα θα παραμείνουν φρέσκα
​​για  πολλές ημέρες εάν διατηρηθούν  κλεισμένα σε αεροστεγές δοχείο  .

πηγή και φώτο από εδώ mbakes.com



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!