Χριστουγεννιάτικο Σπιτάκι βήμα-βήμα και πρότυπο !!!!!

christmas-house3

Σε αυτό το blog  sweetopia.net η οικοδέσποινα μεγαλουργεί τόσο με τις συνταγές, τα βίντεο όσο και με τις τέλειες φωτογραφίες ! Σε παρακινεί και σε ξεσηκώνει τόσο ώστε όλα να θέλει κάποιος να τα δοκιμάσει εκείνη την στιγμή! Επισκεφτείτε το site  sweetopia.net και θα δείτε ακόμα πιο πολλά !
 
 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ….

ΣΠΙΤΑΚΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΕΛΕΙΟ
ΚΑΙ ….

Υλικά
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ * 
δεν χρησιμοποιούμε το μπέικιν πάουντερ, εάν δεν θέλουμε να φουσκώσουν

250 γρ ανάλατο βούτυρο

1 φλιτζάνι  καστανή ζάχαρη

3 κ.γ κανέλα

3 κ.γ τζίντζερ

1 κ.γ γαρίφαλο

1 κ.γ αλάτι

2 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι μελάσα ή μέλι

 για την διακόσμηση και συναρμολόγηση του σπιτιού 

christmas-house

christmas-house2


Οδηγίες:

1. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, ανακατεύουμε το βούτυρο και μαύρη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
2. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά πρώτα, στη συνέχεια, τα αυγά και τη μελάσα. Μειώστε την ταχύτητα
3. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
4. Τυλίξτε τη ζύμη σε σχήμα στρογγυλό σε πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το να ξεκουραστεί περίπου 1 ώρα.
5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς  C  .Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ή ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλα
6. Κόψτε τα σχήματα με τους κόπτες μπισκότων και τοποθετήστε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
7. Καταψύξτε τουλάχιστον 15 λεπτά έως 1 ώρα.
8. Ψήστε τα μπισκότα μέχρι να ροδίσουν  12 έως 14 λεπτά. 

christmas-house4

christmas-house5

christmas-house6

  εκτυπώστε το προτυπο εδώ




Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!



0 comments