Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο Σπιτάκι βήμα-βήμα και πρότυπο !!!!!



Σε αυτο το blog  sweetopia.net η οικοδέσποινα μεγαλουργεί τόσο με τις συνταγές, τα βιντεο όσο και με τις τελειες φωτογραφίες ! Σε παρακινεί και σε ξεσηκώνει τόσο ώστε ολα να θέλει κάποιος να τα δοκιμάσει εκείνη την στιγμή! Επισκευτείτε το site  sweetopia.netκαι θα δείτε ακόμα πιο πολλά !
 
 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ….

ΣΠΙΤΑΚΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΕΛΕΙΟ

ΚΑΙ ….

Υλικά
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ * 
δεν χρησιμοποιούμε το μπέικιν πάουντερ, εάν δεν επιθυμείτε να φουσκώσουν
250 γρ ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι  καστανή ζάχαρη
3 κ.γ κανέλα
3 κ.γ τζίντζερ
1 κ.γ γαρίφαλο
1 κ.γ αλάτι
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι μελάσα



Οδηγίες:

1. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, ανακατεύουμε το βούτυρο και μαύρη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
2. Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά πρώτα, στη συνέχεια, τα αυγά και τη μελάσα. Μειώστε την ταχύτητα
3. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
4. Τυλίξτε τη ζύμη σε σχήμα στρογγυλό σε πλαστική μεμβράνη. Αφήστε το να ξεκουραστεί περίπου 1 ώρα.
5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς  C  .Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ή ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλα
6. Κόψτε τα σχήματα με τους κόπτες μπισκότων και τοποθετήστε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
7. Καταψύξτε τουλάχιστον 15 λεπτά έως 1 ώρα.
8. Ψήστε τα μπισκότα μέχρι να ροδίσουν  12 έως 14 λεπτά. 




  εκτυπώστε το προτυπο εδώ


 Συνταγή για  Γλάσο royal icing θα βρείτε εδώ 



2 σχόλια :

  1. υπέροχη ιδέα........ κράτησα την σελίδα στ "αγαπημένα μου " να μπαίνω όποτε θέλω γιατί είδα πολλά όμορφα μέσα....... αν και παλιά νοικοκυρά..... μ αρέσει να μαθαίνω ακόμη........ σ ευχαριστώ ...... θα δοκιμάσω πολλά να φτιάξω απ ότι βλέπω .... ακόμη και το σπιτάκι...... εύχομαι να το πετύχω ...... χα χα χα -- Μαρία Παυλίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως όρισες και σε ευχαριστούμε για τα καλα΄σου λόγια!

      Διαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!