Χριστουγεννιάτικα κουτιά για φάγωμα!!!!

xristougeniatika


Υλικά

250 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γραμμάρια  καστανή ζάχαρη

100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη

60 ml (1/4 φλιτζανιού) μελάσα

1 αυγό

565  γραμμάρια 33/4 φλιτζάνια) αλεύρι, κοσκινισμένο

1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ

2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας

Ακόμα 

375 γραμμάρια  σκούρα σοκολάτα 

Για το γλασο 

1 ασπράδι αυγού

300 γραμμάρια  (2 φλιτζάνια) ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

3 σταγόνες φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

Ασημένια μπιλάκια για διακόσμηση


Βήμα 1
Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να  χτυπήσετε  το βούτυρο, την  καστανή ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη και το σιρόπι –μελάσσα σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε καλά Σταδιακά προσθέστε το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα και την σόδα μέχρις ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη, προσθέτοντας λίγο επιπλέον αλεύρι αν χρειαστεί. Γυρίστε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε ελαφρά μέχρι να μαλακώσει. Τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 20 λεπτά .

Βήμα 2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Τοποθετείστε 3 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ανοίγουμε τη μισή ζύμη μεταξύ 2 φύλλα αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος μέχρι πάχους 4mm. Κόψτε δεκαπέντε τετράγωνα 8 εκατοστά από τη ζύμη. Ψήνουμε στα ταψιά για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν  χρώμα. Αφήστε για 5 λεπτά να κρυώσουν  πριν τη μεταφορά σε σχάρες για να κρυώσουν εντελώς. Επαναλάβετε με την  υπόλοιπη ζύμη.

Βήμα 3
Κρατήστε 5 τετράγωνα gingerbread για τις βάσεις. Χρησιμοποιήστε ένα κορνε ή ένα κουτάλι και επαλείψτε όλο το κομμάτι με την λιωμένη σοκολάτα. Θέστε κατά μέρος μέχρι να πήξει.

Βήμα 4
Χτυπάμε το ασπράδι σε ένα μπολ μέχρι να γίνει  αφρώδες. Βαθμιαία χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού (αν είναι πολύ αραιό το γλάσο  προσθέστε περισσότερη ζάχαρη).

Βήμα 5
Βάλτε το γλάσο σε κορνέ και διακοσμήστε τα κουτιά με γλάσο και με τα ασημένια μπιλάκια  για τις πλευρές και τα καπάκια. Αφήστε για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα

Βήμα 6
Ξαναλιώστε την  υπόλοιπη  σοκολάτα ,Τοποθετήστε 1 βάση μελόψωμο σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Χρησιμοποιήστε τη σοκολάτα να στηρίξτε 2 πλευρές στη βάση. Σταθεροποιήστε το δίπλα σε μια φόρμα ή ταψί για να μείνει σταθερό . Επαναλάβετε για να ενταχθούν και οι άλλες 2 πλευρές. Καλύψτε με τα καπάκια. Γεμίστε κάθε κουτί με σοκολατάκια.

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .taste.com.au


Για ακόμα περισσότερα σπιτάκια

φώτο από εδώ cakecrumbs.livejournal.com

 φώτο από εδώ .juliausher.com


 φώτο από εδώ .angeladay.co.za

φώτο από εδώ jessie-cookingmoments.



0 comments