Κουλούρι θεσσαλονίκης- εδώωωω το καλοοοό κουλούριιιιΙΙΙΙΙΙ...... | Aspas_recipes

Κουλούρι θεσσαλονίκης- εδώωωω το καλοοοό κουλούριιιιΙΙΙΙΙΙ......


Υλικά
3,5 φλιτζάνια αλεύρι  για Ψωμί
1 φλιτζάνι + 100 ml Νερό
2 κουταλάκι του γλυκού Ξηρή μαγιά
  1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
Σιρόπι  μελάσας 1-2 κουταλιές της σούπας ( προαιρετικά)  διαλυμένο σε  1/2 φλιτζάνι νερό
1-2 φλιτζάνια καβουρντισμένο σουσάμι

 
οδηγίες :
1. Αν χρησιμοποιείτε μηχανή ψωμιού , προσθέστε το αλεύρι , μαγιά , 1 φλιτζάνι +100 ml νερό και το αλάτι με τη σειρά που προτείνεται από το εγχειρίδιο μηχανή ψωμιού για να σχηματίσετε  τη ζύμη στη συνέχεια, προχωρήστε στο βήμα 6 . Διαφορετικά, ξεκινήστε από το βήμα 2 .
2 . Διαλύστε τη μαγιά σε 100 ml ζεστό νερό και αφήστε το να σταθεί για 3 λεπτά 
 

 3 . Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι .
4. Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς και 1 φλιτζάνι νερό στο κέντρο του αλευριού και ανακατεύουμε να γίνει μια  ζύμη .


5. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι η ζύμη γίνει λεία και ελαστική .


 6. Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1,5 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.


  7. Όταν φουσκώσει βάλτε σε αλευρωμένο πάγκο και  ξαναζυμώστε για 2 λεπτά .


                               Σχηματίζουμε  μεγάλα ρολά  και κόβουμε την ζύμη σε 18 κομμάτια

   
9. Πάρτε δύο ρολά και σχηματίστε  ένα κορδόνι , όπως φαίνεται στην εικόνα.


10 . Στη συνέχεια σφραγίστε  τα δυο  άκρα  μαζί.


11. Διαλύουμε τη μελάσα σε 1/2 φλιτζάνι νερό ( αντί για νερό , μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το ασπράδι ) . Βουτήξτε κάθε κουλούρι στο νερό -μελάσα πρώτα , στη συνέχεια, στο σουσάμι .

 12 . Τα ψήνουμε στους  225 C  βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Recipe By: Navid 
και από εδώ .1001recipe.com

φώτο από εδώ arifetarifgerek
 
 

 Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους

και Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

 

 


0 comments