Χριστουγεννιάτικο δεντράκι σε ψωμί!

 Photograph: Donna Currie
 cookistry.com


Απόδοση : Κάνει 1 φραντζόλα
Ενεργός χρόνος : 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες και 45 λεπτά

Υλικά

1 1/4 φλιτζάνια νερό
2 1/4 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαία μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο



 Οδηγίες
Ανακατέψτε το νερό , τη μαγιά , τη ζάχαρη , και περίπου το μισό αλεύρι στο μπολ του μίξερ . 
Ανακατέψτε για 20 λεπτά.

Προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι  μαζί με το άλατι . Ζυμώνουμε με το γάντζο ζύμης έως ότου η ζύμη είναι μαλακή και ελαστική . Προσθέστε το δεντρολίβανο , θυμάρι , και το ελαιόλαδο , και συνεχίζουμε  το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθούν τα βότανα και το λάδι  Σχηματίζουμε τη ζύμη  μπάλα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο . Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος , περίπου 40 λεπτά .

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθετείστε λαδόκολλα σε ένα ταψί .Βάλτε  αλεύρι στην επιφάνεια εργασίας σας και ζυμώστε τη ζύμη . Ζυμώνουμε για λίγο , μόνο για να φύγει  ο αέρας . Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέταρτα , στη συνέχεια, και σε 4 κομμάτια το καθένα . Πρέπει τώρα να έχετε 16 κομμάτια . Χωρίστε κάθε μία από αυτές στο μισό , έτσι έχετε 32 κομμάτια .

Ζυμώστε το κάθε κομμάτι σε  μπάλα  τοποθετώντας πάνω σε λαδόκολλα αφήνοντας λίγο χώρο  μεταξύ τους, έτσι ώστε  όταν φουσκώσου να ακουμπήσουν  το ένα το άλλο . Χρησιμοποιήστε περίπου 2 /3 από τις μπάλες για το κάτω στρώμα .

Κάντε ένα δεύτερο στρώμα πάνω από το πρώτο . Αν έχετε κάποια κενά που θέλετε να συμπληρώσετε , κόψτε κάποιες  από τις υπόλοιπες  μπάλες στο μισό . Αυτό δεν πρέπει να είναι ένα απόλυτα συμμετρικό δέντρο.

Αν θέλουμε  ένα χιονισμένο αποτέλεσμα ,  πασπαλίζουμε με αλεύρι στην κορυφή του δέντρου Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος , περίπου 30 λεπτά .

Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα - περίπου 35 λεπτά . Αφήστε το να κρυώσει σε σχάρα .
 




0 comments