ΤΟΥΡΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΣΕ 2 ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ !!!!


 Πηγή και φώτο από εδώ caietulcuretete

 
Υλικά

800  γρ αλεύρι
440 γρ  νερό
14 κουταλιές της σούπας λάδι
14 γρ ζάχαρη
14 γρ αλάτι
14 γρ μαγιά 

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
200 γρ τυρί κρέμα
100 γρ βούτυρο
50 γρ κρέμα γάλακτος
άνηθο, το μαϊντανό,
κρεμμυδάκια
πιπέρι
αλάτι 


ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
200 γρ τυρί κρέμα
100 γρ βούτυρο
50  γρ κρέμα γάλακτος
1 κόκκινη πιπεριά
πάπρικα
αλάτι 


ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ
200 γρ τυρί κρέμα
100 γρ βούτυρο
50 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ καπνιστό σολομό
κόκκινο χαβιάρι 1 κουταλιά της σούπας προαιρετικά
αλάτι
άσπρο πιπέρι
χυμό από ένα lime 


ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ
200  γρ τυρί κρέμα
100 γρ βούτυρο
50 γρ κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα από ένα lime



 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΕ ΑΝΗΘΟ
100  γρ τυρι κρέμα 
8 φέτες τυρί
2-3 κουταλιές της σούπας κόκκινο χαβιάρι
2-3 καπνιστό σολομό φέτες
φέτες λεμόνι κλωναράκια άνηθο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
100  γρ τυρί κρέμα 
300  γρ  λουκάνικο  
100 γρ γεμιστές πράσινες ελιές   
μαϊντανό  
πράσινο κρεμμύδι 
καρότο


                                                       
  Οδηγίες 

ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ
Βάλτε το αλεύρι  και την μαγιά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με χλιαρο νερό ,προσθέστε λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και συμπαγής.


 

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όταν γίνει πασπαλίζουμε με αλεύρι στο τραπέζι εργασίας, γυρίστε τη ζύμη και ζυμώστε στη συνέχεια  



 
  Χωρίστε την ζύμη σε 2 κομμάτια βάλτε το κάθε κομματι σε 2  φόρμες  με αφαιρούμενες πλευρές στρωμένες  με λαδόκολλα και αφήστε  να αυξηθούν  περίπου  για ακόμα 20 με 30 λεπτά.Τοποθετείστε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά  150-160 αέρα μέχρι να ροδίσουν.




 
 Αφήστε να κρυώσουν αφαιρέστε μια λεπτή φέτα από πάνω –την κόρα που εχει δημιουργηθεί-  κατόπιν κόψτε κάθε ψωμί σε τρία ισα κόμματα .Έχουμε λοιπών συνολικά 6 κομμάτια.




 ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Αφήστε το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος, κατόπι βάλτε ψιλοκομμένα μυρωδικά  πάνω από το τυρί κρέμα. Τέλος ανακατέψτε και το αλάτι με το πιπέρι.



Προσοχή Μην το βάζετε στο ψυγείο διατηρείστε το σε θερμοκρασία δωματίου!




 ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ Αφήστε το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε και προσθέστε ψιλοκομμένες πιπεριές. Βάλτε το αλάτι και την πάπρικα , ανακάτεψε καλά.




  
 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΟ Αφήστε το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος.  Προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο.  και το ξύσμα από ένα lime .





ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ  Αφήστε το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος.
Προσθέτουμε κομμένες  λωρίδες  από καπνιστό σολομό. Χτυπήστε στο μούλτι και προσθέστε το χυμό από ένα lime και μια κουταλιά της σούπας κόκκινο χαβιάρι.



ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ
Σε μια πιατέλα στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε σε φόρμα με αποσπώμενες πλευρές  μια φέτα ψωμιού  και βάζουμε από πάνω το τυρί κρέμα με τον άνηθο και ακόμα μια φέτα και στη συνέχεια το τυρί κρέμα με καπνιστό σολομό. Τελειώνουμε με την τρίτη φέτα .Βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για την τούρτα  με την πιπέρια και τα μυρωδικά.
Εφόσον έχουν μπεί στο ψυγείο και  έχουν σκληρύνει οι κρέμες ε αφαιρούμε προσεκτικά τις πλευρές της φόρμας  Ντύνουμε και τις  2 τούρτες  με ένα λεπτό στρώμα κρέμας τυριού .



Η Τούρτα με τυρί κρέμα και διακόσμηση σολομού με φέτες τυρί είναι τριαντάφυλλα διακοσμημένα με σολομό και άνηθο κλωναράκια. Καλύπτουμε γύρω-γύρω με κόκκινο χαβιάρι και με φέτες λεμονιού
 


Η τούρτα με αλλαντικά και μυρωδικά είναι διακοσμημένη με λουκάνικο μια σειρά από ελιές σε φέτες και πάνω σε μια σειρά από μαϊντανό, ακόμα τριαντάφυλλα από λουκάνικα και καρότα, γαρνιρισμένη τέλος με μαϊντανό και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι .




0 comments