Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΕ - ΠΑΤΑΤΟΠΙΙΤΣΑ ΣΠΕΣΙΑΛ!

Φώτο από εδώ nytimes.com


ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ

Υλικά

3- 4 μέτριες πατάτες,  ξεφλουδισμένες και κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,
Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο
​​μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο προαιρετικά
αλάτι
200 γρ μπείκον
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος- 400 ml
200 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί



 

Οδηγίες
Σε ένα πυρέξ βάζουμε μια στρώση φέτες πατάτας και από πάνω ψιλοκομμένο μπέικον.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες. Περιχύνουμε το πυρέξ με τις κρέμες γάλακτος
Και από πάνω πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί να πάει παντού και να καλύψει ύλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα βαθμούς μέχρι  να ροδίσει η πατατόπιτα και να ψηθούν οι πατάτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!