ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΑΚΙΑ-ΒΑΦΤΙΣΗ -ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΑΚΙΑ !!!




ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΑΚΙΑ-ΒΑΦΤΙΣΗ -ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΑΚΙΑ



Υλικά:
Φούρνος μικροκυμάτων - Για να λιώσει το σαπούνι
Γλυκερίνη βάση σαπούνι – διαφανής ή λευκή
Κύπελλο μικροκυμάτων ασφαλή μέτρησης 
Κουτάλι - Για την ανάμιξη στο χρώμα και το άρωμα
Αιθέρια Ελαία
Χρώματα σε παστίλιες
Κόπτες μπισκότων - Για να κάνετε διάφορα σχέδια
Καλούπι
Σχοινί, κορδέλα ή νήμα
Bamboo  σουβλάκι - μια τρύπα για την κορδέλα
Σφραγίδες

Έτσι, αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να λιώσει το σαπούνι, να προσθέσετε χρώμα και το άρωμα και να το ρίξετε το μέσα στο καλούπι.
Όταν κρυώσει, θα χρησιμοποιήσουμε τους κόπτες μπισκότων για να κάνουμε σχήματα , μια μικρή τρύπα στο σε αυτά και να βάλουμε ένα σχοινί  ή κορδέλα για τα σαπούνια. Για να προσθέσετε ένα μήνυμα  στο σαπούνι, απλά πατήστε πάνω του με τις σφραγίδες


Bήμα προς Bήμα οδηγίες:

Βήμα 1:  Λιώνουμε το  σαπούνι 
Λιώστε 12 γρ σαπούνι σε ένα φούρνο μικροκυμάτων  μέσα σε γυάλινο μπολ ή ένα φλιτζάνι. Προκειμένου να αποφευχθεί η καύση το σαπούνι, παρακαλώ βεβαιωθείτε ότι βάζετε το σαπούνι από το φούρνο μικροκυμάτων κάθε 30 δευτερόλεπτα και ανακατεύουμε. Συνολικά χρειάζεται  1 λεπτό .Βοηθήστε το να λιώσει καλύτερα με ανάδευση.



 Βήμα 2: Προσθέτουμε το άρωμα


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο .Ανάλογα με το πόσο σαπούνι   
έχουμε λιώσει, προσθέτουμε 2,5 ml άρωμα / σαπούνι ανά 0,5 kg).




Βήμα 3:  πρόσθετες ύλες και τα χρώματα
Πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε στο σαπούνι σας:
Βούτυρα και τα έλαια, πλιγούρι βρώμης, ξηρά χόρτα, σπόρους, θαλασσινό αλάτι, το μέλι, το γάλα ..
Τόσα πολλά πράγματα μπορούν να προστεθούν στο σαπούνι-κάποια για το άρωμα, κάποιες προστίθενται ως ενεργά συστατικά και μερικά είναι εκεί για να κάνετε απολέπιση ή απλά για να προσθέσετε κάποια υφή. 
Θυμηθείτε, τα νωπά φυτά είναι πιο πιθανό να αλλάξουν  το χρώμα στο σαπούνι, προτιμείστε λοιπόν βότανα και προσθέστε λίγο στην αρχή, μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερα αργότερα. 


Πώς βάζουμε στο  σαπούνι χρώμα:

 Αν δεν έχετε χρώματα για  σαπούνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρώματα τροφίμων Αλλά χρησιμοποιούμε πού λίγο . Ένας άλλος τρόπος για να προσθέσετε χρώμα στο σαπούνι, και ένα από τα αγαπημένα μου, είναι Χρησιμοποιώντας φυσικές χρωστικές στην παραγωγή σαπουνιών . Μπαχαρικά (κουρκούμη, κανέλα ..) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Εδώ θα  χρησιμοποιηθεί ροζ άργιλο για αυτό το σεμινάριο. 

Βήμα 4:  Πως χύνεται στο καλούπι
Τι καλούπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ?  κάθε επίπεδο καλούπι. Θα χρησιμοποιηθεί μια φόρμα  -κέικ σιλικόνης  από Wilton. Εάν χρησιμοποιείτε ένα μη εύκαμπτο καλούπι, θυμηθείτε να  το ευθυγραμμίσετε με ένα πλαστικό περιτύλιγμα .Με αυτόν τον τρόπο θα είναι εύκολο να  βγει το σαπούνι από το καλούπι. Φόρμες του  κέικ, ανακυκλωμένο πλαστικό κουτί επενδυμένα με πλαστική μεμβράνη είναι κατάλληλα


Γιατί είναι ο κόπτης μπισκότων αστέρι στο καλούπι; 
Θα χρησιμοποιηθεί για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα γεμίσει το καλούπι πάρα πολύ. 
Έχω την πρόθεση να κάνουμε σχήματα με κόπτες μπισκότων,
 και αν είναι πολύ παχιά η  βάση μας η  κοπή θα είναι πολύ δύσκολη.  


Βήμα 5: Αφήστε το σαπούνι να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά
Όταν είναι αρκετά κρύο για να το πάρουμε από το καλούπι, αφαιρέστε το προσεκτικά και τοποθετήστε σε ένα ξύλο κοπής ή λαδόχαρτο. Όσο περισσότερο περιμένετε, αφού είναι έτοιμο  τόσο πιο δύσκολο είναι να κοπεί το σαπούνι.




Βήμα 6: Κόψτε τα σχήματα
Χρησιμοποιήστε έναν κόπτη μπισκότων, και το σχέδιο πριν να κοπεί με την τοποθέτηση τους κόπτες μπισκότων με το σαπούνι. Αν είναι δύσκολο να ωθήσετε  το κόπτη μπισκότων στο σαπούνι, χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι ή βάζο. Πιέστε απαλά το σαπούνι από το κοπτών μπισκότων.




Βήμα 7: Σχεδιάστε μια τρύπα στο σαπούνι
Χρησιμοποιήστε ένα σουβλάκι από μπαμπού ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο μυτερό.


 


Βήμα 8: Δέστε μια κορδέλα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κορδέλα, σχοινιά και σπάγκους μπορείτε να βρείτε, ακόμη και να προσθέσετε μια μικρή ετικέτα στο σαπούνι. 
Μεγάλες κορδέλες είναι πιο δύσκολο να περάσουν μέσα από την τρύπα στο σαπούνι. Χρησιμοποιήστε το σουβλάκι (η μη μυτερό πλευρά) για να περάσετε  την κορδέλα μέσα. 




Βήμα 9: Γράψτε κάτι!
Χρησιμοποιήστε σφραγίδες για να προσθέσετε λέξεις ή σχήματα στο σαπούνι! "Thank you" , για τους καλεσμένους του γάμου σας,  
"Σ 'αγαπώ μαμά" - θα μετατρέψει αυτό το σαπούνι σε ένα τέλειο δώρο την Ημέρα της Μητέρας! 


 Βήμα 10: Τυλίξτε το και απολαύστε!



πηγή και φώτο συνταγής από εδώ latikasoap






0 comments