Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Μπαγκέτες με ελιές, σκόρδο ή απλή αλλά και λιαστή ντομάτα!!!!!!!



Μπαγκέτες με ελιές, σκόρδο ή  απλή  αλλά και λιαστή ντομάτα


Υλικά

3 φλιτζάνια (400 γραμμάρια) αλεύρι για ψωμί
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
1 1/2 φλιτζάνια (350 γραμμάρια) νερό χλιαρό
Επιπλέον αλεύρι για το πασπάλισμα
σκόρδο ολόκληρο γαρίφαλο, ολόκληρο ελιές, ντοματίνια κομμένα στη μέση
1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3/4 κουταλάκι χοντρό θαλασσινό αλάτι



Οδηγίες
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το  αλάτι, ζάχαρη και μαγιά. Προσθέστε το νερό και, με ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατεύουμε έως ότου έχετε μια υγρή, κολλώδης ζύμη, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Καλύψτε το μπολ και αφήστε καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι την επιφάνεια είναι  με φυσαλίδες και η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος, 10 έως 18 ώρες (24 ώρες αν έχετε ένα κρύο κρύο σπίτι.)

Όταν ολοκληρωθεί το πρώτο φούσκωμα απλώστε σε μία επιφάνεια εργασίας με αλεύρι. Χρησιμοποιήστε ένα μπολ ξύστρα ή λαστιχένια σπάτουλα να ξύσει τη ζύμη από το μπολ σε ένα κομμάτι. Διπλώστε τη ζύμη προς τον εαυτό της τρεις φορές, και απαλά δώστε σχήμα σε μπάλα. Αλείψτε την επιφάνεια της ζύμης με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το αλάτι (το οποίο θα διαλυθεί σταδιακά στην επιφάνεια) 1/4 κουταλάκι του γλυκού.


Σε ένα μεγάλο μπολ (αρκετά μεγάλο ώστε να κρατήσει η ζύμη όταν διπλασιαστεί σε μέγεθος. σας επίσης θα μπορούσατε  να χρησιμοποιήσετε  μια μεγάλη κατσαρόλα) και αλείψτε το εσωτερικό με ελαιόλαδο. Καλύψτε το μπολ με μια πετσέτα για 1 έως 2 ώρες. Η ζύμη είναι έτοιμη, όταν διπλασιάζεται. Αν σπρώξετε  απαλά με το δάχτυλό σας, θα πρέπει να κρατήσει μέσα το αποτύπωμα.

Αν επαναφέρεται  η ζύμη τότε αφήνουμε να φουσκώσει για άλλα 15 λεπτά.
Μισή ώρα πριν από το τέλος της δεύτερης ανόδου, προθερμάνουμε  το φούρνο στους 220 C  
 με ένα ράφι στο κέντρο.
 


Κόψτε τη ζύμη σε τέταρτα. Απαλά τεντώσει κάθε κομμάτι ομοιόμορφα σε ένα μακριά λεπτή  μπαγκέτα περίπου το μήκος του ταψιού. Τοποθετήστε στο ταψί , αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους  Ενσωματώστε τις σκελίδες σκόρδο, ελιές ή ντοματίνια στα καρβέλια, περίπου πέντε κομμάτια ανά μπαγκέτα .
 Αλείψτε με λάδι ελιάς σε κάθε καρβέλι.

Ψήνουμε για 15 έως 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια .



 Απολαυστε!!!

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ steamykitchen.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!