Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Spaetzle ή ΣΠΕΤΣΛΕ ( ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ )



Την φώτο και την συνταγή τα πήραμε από εδώ .kuechengoetter.de




Spaetzle 


Υλικά

400 γρ αλεύρι 

Αλάτι 

4 αυγά (μέγεθος M) 

200 ml μεταλλικό νερό (ή νερό βρύσης) 

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (για γεύση)



Jana Liebenstein


Οδηγίες

Ανακατεύουμε το αλεύρι με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ. 
Βάλτε και τα αυγά και το εμφιαλωμένο νερό ζυμώνουμε με το μίξερ χειρός ( με τον γάντζο ζύμης ). 
Καλύψτε την  ζύμη με μια πετσέτα ή  με ένα πιάτο για περίπου 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. 


Τοποθετήστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει και προσθέτουμε το αλάτι . Περνούμε ένα μέρος  Spaetzle  και τρίβουμε πάνω από την κατσαρόλα  που βράζει το νερό.
.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να επιπλέουν στην επιφάνεια, στη συνέχεια, σηκώστε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι .Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ανακατέψτε τα ζυμαρικά σε αυτό





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!