Σπιτικό mascarpone!!


Σπιτικό μασκαρπόνε με ζεστή και κρύα μέθοδο! Εύκολο και νόστιμο για κάθε είδους γλυκά όπως το τιραμισού που απαιτούν μασκαρπόνε
 Ζεστή μέθοδος

Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος (36%)
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
 

Οδηγίες
Βάλτε λίγο νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ώστε το νερό μόλις να σιγοβράζει. Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μεταλλικό μπολ, στη συνέχεια, τοποθετήστε το μπολ στην κατσαρόλα- Μπαιν Μαρί .


  Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να φτάσει
 σε θερμοκρασία 85 C. Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά .

 Προσθέστε το χυμό λεμονιού και συνεχίστε τη θέρμανση του μείγματος, 
ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να αρχίσει να πήζει κρέμα.
 Όταν το μείγμα είναι έτοιμο βάζοντας ένα κουτάλι μέσα θα καλύψει πίσω από το 
ξύλινο κουτάλι σας ένα  παχύ στρώμα.
 Θα δείτε μόνο μερικά σαφή ίχνη ορού γάλακτος όταν ανακατεύετε.
 Αφαιρέστε το μπολ από το νερό και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά
  Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε ένα κόσκινο με τέσσερα στρώματα βρεγμένο τουλπάνι 
και βάλτε το μείγμα μέσα στο ένα σουρωτήρι -μπολ.
Μόλις κρυώσει εντελώς, καλύψτε με το πλαστικό περικάλυμμα και 
ψύξτε (μαζί με το κόσκινο) μία ημέρα ή έως και 24 ώρες.
 


Κρύα μέθοδος
Σπιτικό μασκαρπόνε

Υλικά
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35%
3 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
τουλπάνι, σουρωτήρι


Οδηγίες

Ρίξτε κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και αφήστε το να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Χτυπήστε ελαφρά το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά  με την κρέμα για περίπου 5 λεπτά η κρέμα θα αρχίσει να πήζει και να γίνει ξινή κρέμα
Βάλτε σε ένα σουρωτήρι κομμάτια τουλπάνι και τοποθετήστε το σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ. Ρίξτε την κρέμα στο τουλπάνι. Αφήστε αυτό να σταθεί σε ένα δροσερό μέρος για 5 ώρες ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο.


Σημείωση: Εμείς δοκιμάσαμε  την κρύα μέθοδο για mascarpone  και φτιάξαμε ένα φανταστικό tiramisu .!Εσείς δοκιμάστε όποια από τις 2 μεθόδους θέλετε!

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!





0 comments