Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ –HOMEMADE MASCARPONE


Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ bakingobsession.com




ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ –HOMEMADE MASCARPONE

 ΖΕΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ
Υλικά 

500 ml κρέμα γάλακτος (36%) 

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού


  πηγή φώτο από εδώ mangiodasola.com
 

Οδηγίες
Βάλτε λίγο νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ώστε το νερό μόλις να σιγοβράζει. Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μεταλλικό μπολ, στη συνέχεια, τοποθετήστε το μπολ στην κατσαρόλα- Μπαιν Μαρί .


  Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να φτάσει
 σε θερμοκρασία 85 C. Θα χρειαστούν περίπου 15 λεπτά .


 Προσθέστε το χυμό λεμονιού και συνεχίστε τη θέρμανση του μείγματος, 
ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να αρχίσει να πήζει κρέμα.

 Όταν το μείγμα είναι έτοιμο βάζοντας ένα κουτάλι μέσα θα καλύψει πίσω από το 
ξύλινο κουτάλι σας ένα  παχύ στρώμα.
 Θα δείτε μόνο μερικά σαφή ίχνη ορού γάλακτος όταν ανακατεύετε.

 Αφαιρέστε το μπολ από το νερό και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά


  Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε ένα κόσκινο με τέσσερα στρώματα βρεγμένο τουλπάνι 
και βάλτε το μείγμα μέσα στο ένα σουρωτήρι -μπολ.


Μόλις κρυώσει εντελώς, καλύψτε με το πλαστικό περικάλυμμα και 
ψύξτε (μαζί με το κόσκινο) μία ημέρα ή έως και 24 ώρες.









ΚΡΥΑ ΜΕΘΟΔΟΣ



Σπιτικό μασκαρπόνε


Υλικά
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35%
3 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
τουλπάνι, σουρωτήρι


 Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ nancyvienneau.com

Οδηγίες

Ρίξτε κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και αφήστε το να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Χτυπήστε ελαφρά το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά  με την κρέμα για περίπου 5 λεπτά η κρέμα θα αρχίσει να πήζει και να γίνει ξινή κρέμα
Βάλτε σε ένα σουρωτήρι κομμάτια τουλπάνι και τοποθετήστε το σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ. Ρίξτε την κρέμα στο τουλπάνι. Αφήστε αυτό να σταθεί σε ένα δροσερό μέρος για 5 ώρες ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο.



Σημείωση: Εμείς δοκιμάσαμε  την κρύα μέθοδο για mascarpone  και φτιάξαμε ενα φανταστικό
tiramisu .!Εσείς δοκιμάστε όποια από τις 2 μεθόδους θέλετε!






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!