Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

ΣΠΙΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ΡΙΚΟΤΑ-HOMEMADE BUTTER AND RICOTTA CHEESE!


Πηγή συνταγής και φώτο από εδώ .thecomfortofcooking.com



ΣΠΙΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΥΛΙΚΟ!
Απόδοση: Κάνει 1 φλιτζάνι βούτυρο
ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, προαιρετικά

Οδηγίες

Ρίξτε την κρέμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ.
 Δουλέψτε το για 10 λεπτά, ή μέχρι του βούτυρο αρχίζει να χωρίζει  .
 .Πετάξτε το υγρό μέρος  .
Αν θέλετε προσθέτετε και λίγο αλατάκι.  
 Πατήστε το βούτυρο σε ένα μικρό μπολ με το πίσω μέρος ενός κουταλιού 
για περαιτέρω απομάκρυνση υγρού.
ΣΕ αυτήν την φάση αν θέλετε μπορείτε να προσθέστε ψιλοκομμένα μυρωδικά, 
φρούτα ή άλλα αρτύματα.





Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .thecomfortofcooking.com



Σπιτικό τυρί Ricotta

Απόδοση: Κάνει περίπου 2 φλιτζάνια



Υλικά
2 λίτρα πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο
​​χυμό λεμονιού (από 1 μεγάλο λεμόνι)
Θα χρειαστείτε επίσης ένα μικρό τουλουπάνι


Τοποθετήστε σε ένα μεγάλο μπολ. ένα μεγάλο σουρωτήρι με το τουλπάνι .
Σιγά-σιγά βάλτε να βράζει σε μια βαριά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, το  γάλα, την κρέμα και το αλάτι ανακατεύοντας κατά διαστήματα .Προσθέστε το χυμό λεμονιού.



 Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράστε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι 
το μίγμα αρχίζει να πήζει, περίπου 5 λεπτά.
Χύστε στο τουλπάνι - σουρωτήρι και αφήστε την διαρροή για 10 λεπτά. 
Μετά την απομάκρυνση του υγρού, ψύξτε το ricotta, καλύπτοντας το.  Θα κρατήσει στο ψυγείο για 2 ημέρες.



 thecomfortofcooking.com



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!