Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Focaccia Ψωμί μεσκόρδο και ελιές!!!!


 Πηγή συνταγής απο εδώ .aspicyperspective.com





Focaccia Ψωμί με σκόρδο και ελιές


Υλικά

1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
1 πακέτο ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού. μέλι
1 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό
3 κ. σ . ελαιόλαδο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι  
2 κ.γ σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
4 φλιτζάνια αλευριού για κάθε χρήση
2/3 φλιτζάνια ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
Αλατοπίπερο






Οδηγίες
Ρίξτε το ζεστό νερό και το μέλι μέσα στο μπολ του μίξερ σας. Ανακινήστε το μπολ γύρω-γύρω  έως ότου το μέλι έχει διαλυθεί και το νερό είναι μόνο χλιαρό. Προσθέστε ένα πακέτο ξηρή μαγιά και ανακατέψτε .Αφήστε τη ζύμη να αφρίσει για 10 λεπτά . Στη συνέχεια, προσθέστε το κρύο νερό, 3  κ. σ λάδι, το αλάτι, και το σκόρδο. Χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο-γάντζο για ψωμί, γυρίστε το μίξερ σε χαμηλή  ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. "Ζυμώνουμε" για περίπου 10 λεπτά. Την ίδια διαδικασία φυσικά μπορείτε να την κάνατε και χωρίς μίξερ, ζυμώνοντας με τα χέρια. 

Τρίψτε το μπολ με λάδι και τοποθετείστε την ζύμη .
Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ½ έως 2 ώρες. 
Αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα και πατήστε να ξεφουσκώσει η ζύμη.
Αλείψτε ένα ταψί με λάδι και πατήστε τη ζύμη στα άκρα, δεν πρέπει να φοβόμαστε να αφήσουμε τα δάχτυλά σας η ζύμη αυτή θα δημιουργήσει την ανώμαλη υφή του παραδοσιακού ψωμιού focaccia.
Μόλις η ζύμη απλωθεί κάντε βαθιές κοιλότητες στη ζύμη και τοποθετήστε μια ελιά σε κάθε τρύπα. Σπρώξτε τις ελιές κάτω αλλιώς μπορεί να εμφανιστούν έξω όταν φουσκώσει η ζύμη. Περιχύνουμε την κορυφή με περισσότερο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. 

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή υγρή πετσέτα. 
Αφήνουμε  τη ζύμη για να αυξηθεί και πάλι για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200βαθμούς
C .
 Ψήνουμε για 35-45 λεπτά, έως ότου η κορυφή πάρει χρωμα.









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!