Πατατοκροκέτες!!!


Υλικά
2 μέτριες πατάτες
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 χτυπημένο αυγό 


Οδηγίες
  Κόψτε τις πατάτες σε κυβάκια σε μπολ του επεξεργαστή τροφίμων σας.  Δεν κόβουμε τόσο  ώστε να γίνουν χυλός. (Πρώτη εικόνα είναι το μέγεθος του κύβου, δεύτερη εικόνα είναι το επιθυμητό μέγεθος ψιλοκομμένο).


Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες κομμένες και 1 φλιτζάνι  τριμμένο τυρί τσένταρ. Αναμείξτε καλά το αλεύρι (βεβαιωθείτε ότι όλα είναι επικαλυμμένα). Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Αφήστε αυτό το μείγμα να καθίσει για περίπου 5 λεπτά πριν τηγανίσουμε. 

Βάλτε κουταλιές από το μείγμα πατάτας και πατήστε  λίγο με τα δάχτυλά σας, ενώ είναι στο κουτάλι.  Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν (περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά). Αλατίζουμε, ενώ ακόμα ζεστά.


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments