Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΑΚΕΡΣ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΑΤΙΝΗ !!


 Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .browneyedbaker.com


ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΑΚΕΡΣ

Υλικά
 
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση 
1 φλιτζάνια αλεύρι ολικής
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι  
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
                                                                         3 κουταλιές της σούπας μέλι

 


Οδηγίες
Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα δύο αλεύρια, τη σόδα και το αλάτι
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το μέλι και χτυπάμε σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα περίπου 2 λεπτά. Ξύστε κάτω από τις πλευρές του μπολ. Προσθέστε το μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθεί η ζύμη, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα κομμάτι πλαστικό περιτύλιγμα, και τυλίξτε σφιχτά.
 Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή έως 5 ημέρες.

Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε τα μπισκότα, προθερμάινοντας το φούρνο στους 
175βαθμούς C τοποθετώντας 2 φύλλα λαδόκολλας.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια .

Ψήστε τα μπισκότα για 10 λεπτά και στη συνέχεια περιστρέψτε το φύλλο ψησίματος. Ψήστε για άλλα 6-8 λεπτά, ή μέχρι τα μπισκότα να έχουν πάρει σκούρο χρυσό καφέ και σκληρό στην αφή. Αφήστε τα να κρυώσουν  για ένα λεπτό και στη συνέχεια μεταφέρετε  σε μια σχάρα. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς .Φυλάσσονται  σε αεροστεγές δοχείο για έως και 5 ημέρες.

Σημείωση: Μπορείτε να ανακατέψουμε 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη + 1 κουταλιά της σούπας κανέλα και να πασπαλίσουμε πάνω από τα μπισκότα πριν πάνε στο φούρνο .



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!