Κυριακή, 26 Μαΐου 2013

ΡΟΛΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ !!!!

Την συνταγή και τις οδηγίες βήμα-βήμα τις βρήκαμε σε αυτήν την φανταστική σελίδα tortelina.blogspot.no
Η κυρία του blog κάνει αλήθεια φοβερές καλιτεχνικές δημιουργίες. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!




ΡΟΛΙΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΕΝΤΑ




Υλικά

600 γρ αλεύρι
75  γρ ζάχαρης
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ξηρή μαγιά
2 κρόκοι αυγών
350 ml γάλα
50 γρ βούτυρο


Γέμιση
100  γρ σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές της σούπας Nutella
μαρμελάδα της αρεσκείας σας


Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και μαγιά, προσθέστε το βούτυρο σε κύβους. Χτυπάμε τους κρόκους αυγών, ανακατεύουμε  το γάλα,  και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μια ζύμη μαλακή. Αφήστε το σε ζεστό μέρος μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί. 





Πατήστε την ζύμη να ξεφουσκώσει και ανοίξτε σε ορθογώνιο φύλο.
Λιώστε τη σοκολάτα, προσθέστε Nutella και ανακατέψτε καλά.
 Διπλώστε τότε τη δεξιά πλευρά του μισού και μέσω αυτής προς την αριστερή πλευρά,
 έτσι ώστε η γέμιση να παραμείνει στο εσωτερικό του φύλλου.




Στη συνέχεια διπλώστε  το κάτω μέρος της ζύμης στο μισό 
και μετά την κορυφή, έτσι ώστε να έχετε  ένα μικρό ορθογώνιο.


 

Γυρίστε τη ζύμη και στη συνέχεια  με τον πλάστη ανοίξτε
σε πάχος  1 cm. 
Με ένα οδοντωτό μαχαίρι ή κοπίδι πίτσας κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες.





Πάρτε μια λωρίδα ζύμης και στρέψτε τα άκρα σε αντίθετες κατευθύνσεις 
,φτιάξτε σε σπείρες.και βάλτε σε  ταψί με χαρτί ψησίματος. 
Αφήστε τις σπείρες σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσουν.



Ανάψτε το φούρνο στους 180 βαθμούς.  Ψήνουμε για 15 εώς 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας εώς ότου ροδίσουν τα ρολίνια όπως βλέπετε παραπάνω .
Αφήστε τη ζύμη στο ταψί να κρυώσει για 10 λεπτά 
και στη συνέχεια απαλά γυρίστε  προς την αντίθετη πλευρά.



Καλύψτε όλη την επιφάνεια με μαρμελάδα.
 Τυλίξτε σε ρολό. 
Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη είναι καλά επικαλυμμένη .
Μην την παραλείψετε γιατί η  μαρμελάδα
 σε αυτή την περίπτωση χρησιμεύει ως κόλλα .
Αφαιρέστε το ψωμί από το χαρτί και σφίξτε καλά 
το πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε να κρυώσει. 
tips
(Για την συγκόλληση είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ολόκληρη
 η επιφάνεια  να είναι επικαλυμμένη με μια ωραία μαρμελάδα .)







ΡΟΛΙΝΙΑ ΣΕ ΑΛΜΥΡΗ ΕΚΔΟΣΗ





Για τη ζύμη

450 γρ αλεύρι
1 ξηρή μαγιά
 250 ml υγρό (το μισό γάλα, νερό μισό)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 50 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
50 ml λάδι
 


Εκτέλεση
Ανακατέψτε  όλα τα υλικά μαζί  προσθέτοντας 
το ζεστό γάλα και νερό και  ζυμώνετε τα υλικά της ζύμης.
Προσθέστε και τα υλικά της γέμισης 
και τα  ανακατέψτε τα  ολα μαζί .
Αφήστε   την ζύμη να φουσκώσει.

Για τη γέμιση
100 γρ ζαμπόν τριμμένο στον τρίφτη
150 γρ τριμμένο τυρί

Για την επικάλυψη 
Κρέμα τυρί φιλαδέλφεια 




Όταν ψηθούν οι λωρίδες αλείφουμε την επιφάνεια με κρέμα τυριού 
φιλαδέλφεια και τυλίγουμε σε ρολό.
 Κατόπιν κλείνουμε με πλαστική  μεμβράνη 
και αφήνουμε να κρυώσει.




7 σχόλια :

  1. Τι τέλειο είναι αυτό!! Θα το φτιάξω οπωσδηποτε!
    Σε ευχαριστώ για την αποδοχή στο fb. Καλο από γευμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΕΦΗ! ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικό!!!!!!!!!!!!!!!! θα φτιάξω το αλμυρό!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λείπει μια φράση κάτω απο την θερμοκρασία φούρνου..η ωρα που πρέπει να ψηθει το υλικό. Μπήκα στο site της tortelina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο marilena ! Διορθώθηκε η συνταγή . Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  5. Ευχαριστω, το είδα! Τώρα τα φτιάχνω...εχω πασαλειφθει σοκολάτες...σε λιγο τα βάζω φούρνο.για να δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ποσα κομματια περιπου βγαζει η μια δοση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!