Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΠΙΤΙΚΑ ΧΩΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ !!!!


Όλες αυτές οι φανταστικές δημιουργίες και άλλες πολλές στο paninihappy


ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΠΙΤΙΚΑ ΧΩΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ! 

Υλικά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 1/2 φλυτζάνια     αλεύρι  για κάθε χρήση    
 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
 Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού- κορν φλαουρ



ΟΔΗΓΙΕΣ:

Σε ένα μέτριο μπολ με ένα σύρμα ή ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μαζί μέχρι να είναι σαν  μους. Κοσκινίστε τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά μαζί σε ένα άλλο μπολ. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά  στην κρέμα και ανακατεύουμε να γίνει μια ζύμη. Αφήστε τη ζύμη να καθίσει για 30 λεπτά.   Προθερμάνετε το γκριλ- τοστιέρα  


Για κάθε παγωτό χωνάκι:


 Τοποθετήστε μια υπερπλήρης κουταλιά της σούπας ζύμη επάνω στη σχάρα και κλείστε το καπάκι, πιέζοντας για περίπου 90 δευτερόλεπτα .Θα είναι ένα μακρόστενο σχήμα. Μεταφέρετε προσεκτικά το πατημένο κώνο σε ένα ξύλο κοπής .

Τοποθετήστε το καλούπι - χαρτόνι του   κώνου σας  στο κέντρο του κώνου  και προσεκτικέ γιατί καίει αλλά γρήγορα τυλίξτε το χωνάκι γύρω από το χαρτώνω  .Αφήστε το  χωνάκι στο καλούπι για περίπου 10 δευτερόλεπτα για να ρυθμίσετε το σχήμα.






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!